Εάν είσαι από εκείνες που ακολουθούν την Charli Howard στο Instagram, ξέρεις ήδη ότι δε διστάζει να ανεβάσει φωτογραφίες χωρίς ρετούς. “Αυτό είναι το μυστικό ομορφιάς ενός μοντέλου“, λέει η ίδια. Της αρέσει να βλέπει γυναίκες που αγαπούν το σώμα τους, ακόμη κι αν αυτό έχει ατέλειες.

«Μετακόμισα στο Λονδίνο όταν ήμουν 15 χρονών περίπου και αναζητούσα εργασία σε πρακτορεία μοντέλων. Μου έλεγαν ότι έχω περισσότερα κιλά απ’ όσα πρέπει . Ένιωθα περίεργα σε σχέση με τις άλλες κοπέλες της ηλικίας μου, οι οποίες ήταν αδύνατες και ψηλότερες από εμένα» δήλωσε πρόσφατα στο Coveteur.

Image: ad.nl
Image: ad.nl

Ένα περιστατικό που την έβαλε σε σκέψεις ήταν όταν στο πρακτορείο που εργαζόταν, μια νεαρή κοπέλα απολύθηκε εξαιτίας του βάρους της. Για να τους εκδικηθεί έκανε ένα post στο Facebook, μιλώντας για τις απογοητεύσεις της από το χώρο της μόδας αλλά και για τις πιέσεις που δεχόταν ώστε να χάσει βάρος.

Έτσι λοιπόν, η Howard αποφάσισε να δημιουργήσει το All Woman Project. Σ’ αυτό το project δημοσιεύονται φωτογραφίες γυναικών χωρίς ρετούς. Μ’ αυτό το τρόπο δίνεται ένα καλό παράδειγμα στις νέες κοπέλες  ώστε να μη ντρέπονται για το σώμα τους.

Δύο χρόνια μετά την ίδρυση του οργανισμού της, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο με τίτλο «Misfit». Σε αυτό το βιβλίο θα περιγράφει όλο το ταξίδι μέχρι να αποδεχτεί τον εαυτό της. Όπως λέει η ίδια δεν αισθάνεται ντροπή ή τρόμο ώστε να περιγράψει όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε όσον αφορά τη διατροφή της. Παντού  – σε όλα τα περιοδικά και τις διαφημίσεις – κυριαρχεί η ίδια σκέψη «Εάν χάσεις βάρος, θα είσαι χαρούμενη». Ήταν τόσο μίζερη όταν υπολόγιζε τις θερμίδες που έπρεπε να καταναλώσει ημερησίως, ώστε να μην πάρει ούτε ένα γραμμάριο πριν από κάθε φωτογράφηση.

Image: pictame.com
Image: pictame.com

Με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη, η Charli Howard ανησυχεί για το αν κάποιοι οίκοι μόδας ενδιαφέρονται να συνεργάζονται με υγιή μοντέλα ή στηρίζουν το skinny άρρωστο σώμα.

Όσον αφορά τα social media πιστεύει πως η προσωπικότητα είναι πιο σημαντική από την εικόνα. Δε χρειάζεται μια φωτογραφία να είναι τέλεια και μια γυναίκα να μοιάζει με μοντέλο. Η ομορφιά βρίσκεται στην προσωπικότητά της!

Δες επίσηςΗ Jane Birkin μιλάει για το στυλ, τα boyfriend jeans και την αυτοπεποίθηση.

featured image: vraiandoro.com