Τα πολιτικά και ψυχολογικά θρίλερ έχουν υψηλή θέση στη σειρά κατάταξης των κινηματογραφικών μας προτιμήσεων. Ειδικά όταν βλέπουμε σε αυτά ηθοποιούς σε πολύ κόντρα ρόλους, το αποτέλεσμα γίνεται ολοένα και καλύτερο. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί φέτος και η νέα βρετανική ταινία I Came By με πρωταγωνιστές τον George MacKay και τον Hugh Bonneville, που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από το Downton Abbey.

O Hugh Bonneville αυτή τη φορά επιστρέφει με έναν πολύ διαφορετικό ρόλο στο I Came By

H ιστορία ξεκινά με τις νυχτερινές περιπέτειες του George MacKay, ο οποίος υποδύεται τον Toby, όπου μαζί με έναν φίλο του ασχολούνται με το γκράφιτι. Ωστόσο η δική τους ενασχόληση με το γκράφιτι έχει πάρει πλέον τις διαστάσεις ακτιβισμού, καθώς κάθε βράδυ “βανδαλίζουν” κι ένα διαφορετικό σπίτι κάποιου πολύ πλούσιου ατόμου. Ο τρόπος τους να περάσουν το μήνυμά τους είναι να γράψουν I Came By σε κάποιον τοίχο.

Επόμενος στη λίστα τους είναι ο δικαστής Hector Blake, ένας από τους διασημότερους και πιο αμφιλεγόμενους ανθρώπους της χώρας. Ο συγκεκριμένος βρίσκεται στη λίστα του Toby λόγω του υπέρμετρου πλούτου του αλλά και της διαφθοράς. Όταν όμως ο Toby θα προσπαθήσει να μπει στο σπίτι του και να φέρει εις πέρας το σχέδιο του, θα ανακαλύψει ένα ακόμη πιο σκοτεινό μυστικό σχετικά με τον δικαστή Blake, στο υπόγειο του σπιτιού του.

Η ανακάλυψη αυτή θέτει τη ζωή του Toby σε κίνδυνο

Πολύ γρήγορα ο Toby βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα κυνηγητό που θέτει σε κίνδυνο και τη δική του τη ζωή αλλά και της οικογένειάς του. Ο δικαστής Blake όμως παραμένει αρκετά ικανός στο να διατηρεί το καλό κοινωνικό του προφίλ και να γίνεται αρεστός στον περίγυρο του και στο ευρύ κοινό χωρίς την παραμικρή υποψία για την ενοχή του. Πολύ γρήγορα όμως το παιχνίδι θα βγει εκτός ελέγχου του και τα μυστικά του θα αποκαλυφθούν.

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 31 Αυγούστου.