Είμαι σίγουρη πως δίνοντας αρκετά χρήματα για να τοποθετήσεις extensions βλεφαρίδων, αυτό που θέλεις είναι να σου κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν, λοιπόν, είσαι κορίτσι της γυμναστικής και παρατηρείς πως το νέο σου beauty εγχείρημα δεν διαρκεί όσο θα έπρεπε, τότε η απάντηση αυτής της «αποτυχίας» είναι στον τύπο της άσκησης που προτιμάς.

Η Hanna Putjato, CEO στο London Lash Pro μιλώντας στο POPSUGAR, εξηγεί πως ασκήσεις όπως η hot yoga που γίνονται μέσα σε ένα περιβάλλον υψηλών θερμοκρασιών, μπορεί να βλάψουν σοβαρά τα extensions βλεφαρίδων. Συγκεκριμένα, τονίζει πως για την τοποθέτηση των συγκεκριμένων βλεφαρίδων χρησιμοποιείται συνήθως κυανοκρυλική κόλλα η οποία όταν εκτίθεται σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες επιτελείται ένα φαινόμενο που ονομάζεται «θερμική αποσύνθεση», έχοντας ως αποτέλεσμα το να λεπταίνει αρκετά το στρώμα της. Παράλληλα, άλλες περιπτώσεις, όπως η σάουνα, που κυμαίνεται περίπου από τους 140 έως τους 215 βαθμούς, έχουν τον ίδιο αποτέλεσμα στις βλεφαρίδες, αδυνατίζοντας την κόλλα τους και κάνοντάς τις να «πέφτουν» πιο εύκολα.

Αν παρόλα αυτά, δεν έχεις σκοπό να ακυρώσεις τα επερχόμενα μαθήματα hot yoga που έχεις κανονίσει, η ειδικός σου προτείνει όταν βρίσκεσαι σε περιβάλλοντα με υψηλές θερμοκρασίες να μην τρίβεις ή να μην ακουμπάς τα μάτια σου. Αφού η θερμοκρασία επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα, η κόλλα θα σταθεροποιηθεί ξανά κι οι βλεφαρίδες σου θα μείνουν ανέγγιχτες.

Δες ακόμα: Ο σωστός τρόπος να πλένεις τα ρούχα σου μετά το γυμναστήριο
featured photo: unsplash.com