Ίσως αυτή η αμφιλεγόμενη συνήθεια να ωφελήσει σημαντικά τη σεξουαλική σου ζωή

Μπορεί να σου φαίνεται αυτονόητο να κοιμάσαι το βράδυ με τον σύντροφό σου, όμως κάποιες έρευνες έρχονται να δώσουν μία άλλη εκδοχή.

Μία έρευνα που διεξήχθη το 2016 ανέφερε πως συχνά τα θέματα στη σχέση πυροδοτούνται από την έλλειψη ύπνου. Η μελέτη έγινε σε 2.000 ζευγάρια στη Βρετανία και έδειξε πως το έντονο στρες αλλά και η δύσκολη καθημερινότητα, οδήγησε πολλά από αυτά να κοιμούνται χωριστά.

«Δεν πρέπει να προσαρμοζόμαστε στον ύπνο κάποιου άλλου και σύμφωνα με την έρευνά μας, 4 στα 10 ζευγάρια κοιμούνται χωριστά τις περισσότερες νύχτες. Το 34% εξ’ αυτών δήλωσαν πως έχουν πιο υγιή και πιο ποιοτική σεξουαλική ζωή, ενώ το 38% ανέφερε πως αυτή η νέα συνήθεια βελτίωσε κατά πολύ τη σχέση τους», δήλωσε η Stephanie Romiszewski που είναι sleep expert στην εταιρεία Bensons For Beds.

Από την άλλη, η συγγραφέας του βιβλίου «Sleeping Apart Not Falling Apart» ανέφερε πως: «Αν κοιμάσαι αρκετές ώρες, μπορώ να εγγυηθώ πως η σχέση σου θα βελτιωθεί γιατί δε θα νιώθεις συνεχώς κουρασμένη και πως δεν ξεκουράζεσαι».

Τα μειονεκτήματα

Όμως, το να κοιμάται ένα ζευγάρι χωριστά έχει και τα μειονεκτήματά του. Αρχικά, αφήνει λίγο χρόνο για να έρθει πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Επιπλεόν, θα χάσεις όλες αυτές οι ημέρες που ξυπνάς δίπλα του και αγκαλιάζεστε ή λέτε κάτι αστείο πριν κοιμηθείτε. Αυτές οι μικρές, καθημερινές στιγμές που δένουν ένα ζευγάρι μπορεί να χαθούν.

Ίσως χρειάζεσαι ένα διαζύγιο - ύπνου

Υπάρχει όμως και μία χρυσή τομή που αναφέρεται ως «διαζύγιο ύπνου». Μπορείτε να ορίσετε κάποιες ημέρες της εβδομάδας να κοιμάστε χωριστά και τις υπόλοιπες να μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι. Αν για παράδειγμα έχεις μία χαοτική και υπερβολικά κουραστική εβδομάδα, τότε μπορείτε να συμφωνήσετε πως τις καθημερινές θα κοιμάστε χωριστά και τα Σαββατοκύριακα που θα είστε και οι δυο πιο χαλαροί, να απολαμβάνετε τον ύπνο στον ίδιο χώρο.

featured Photo: Unsplash /Claudia van Zyl
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.