Ακούμε συχνά ανθρώπους να μας συμβουλεύουν τι να κάνουμε, τι να αποφύγουμε, με ποιον τρόπο να λειτουργούμε. Ήρθε η ώρα να ακούσουμε εκείνους που δεν συμβουλεύουν, αλλά εμπνέουν. Άλλωστε οι άνθρωποι δεν παραδειγματιζόμαστε με λόγια αλλά μέσα από πράξεις!

Ο συγγραφέας και δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί, Νικόλας Σμυρνάκης, με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο «Η ΑΛΗ8ΕΙΑ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, συναντά τον Art Director Λάκη Γαβαλά, τον showman και ηθοποιό Τάκη Ζαχαράτο, την συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη, τον Ολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη, τον συγγραφέα και ομιλητή Στέφανο Ξενάκη σε μια διαφορετική συνέντευξη. Δεν απαντούν απλά σε ερωτήσεις, αλλά καταθέτουν την Αλήθεια τους και εμπνέουν όσους ακόμα αναζητούν τη δική τους.

Συμμετέχει ο συγγραφέας Ανδρέας Κονάνος.

Αποσπάσματα από το βιβλίο «H ΑΛΗ8ΕΙΑ» διαβάζει ο ηθοποιός Γιώργος Κοψιδάς.

Μέσα από τις εμπειρίες τους αναζητά απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα.

· Ποιο είναι το μυστικό πίσω από την αυθεντικότητα; Είναι προϋπόθεση για να φτάσει κάποιος ψηλά αλλά και για να είναι ευτυχισμένος;

· Το φόβο, πώς τον ξεφορτώνεσαι;

· Πώς προκύπτει η «μεγάλη επιδραστικότητα»;

· Αλήθεια, πώς καταφέρνει ένας άνθρωπος να αγγίξει χιλιάδες ή ακόμα και εκατομμύρια ψυχές;

· Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου σε έναν κόσμο που σε θέλει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του;

Γιατί πραγματικά ελεύθερος είσαι όταν έχεις βρει, έχεις αποδεχτεί και εκφράζεις την Αλήθεια σου. Τότε είναι που απελευθερώνεσαι από τη φυλακή της γνώμης των άλλων. Τότε είναι που η ζωή αποκτά νόημα. (Η ΑΛΗ8ΕΙΑ, εκδόσεις Διόπτρα).

Αλήθεια, εσύ αντέχεις την Αλήθεια;

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022, Ώρα έναρξης – λήξης: 19:00 – 22:00

Διαδικτυακή με ελεύθερη είσοδο. Συμμετοχή: Πατήστε το link και συμπληρώστε τη φόρμα.

Η σειρά συνεντεύξεων «Η ΑΛΗ8ΕΙΑ τους» γίνεται με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Νικόλα Σμυρνάκη Η ΑΛΗ8ΕΙΑ (Ένα συναρπαστικό ταξίδι στις 8 Ανθρώπινες Ανάγκες) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

Διοργάνωση: εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, Εναλλακτική Δράση, IslandofMan Philosophy

Εθελοντική προσφορά: VK Academy, εθελοντική ομάδα «Άνθρωποι στο ΝηΣί»