Κρεμώδες και καπνιστό χούμους ψητής κόκκινης πιπεριάς. Απίστευτα γρήγορο και εύκολο στην παρασκευή του και πολύ νόστιμο!

Είναι τέλειο dip για τα μπάρμπεκιου και τις βραδιές με επιτραπέζια.

Θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι ρεβίθια

2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε τέταρτα

Χυμός από 1 λεμόνι (περίπου 3 κ.σ.)

1/4 φλιτζάνι ταχίνι

1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη ή χοντροκομμένη

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό θαλασσινό αλάτι

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια και τα σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να μουλιάσουν για 8 έως 24 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστούν σχεδόν σε μέγεθος.

Αφού μουλιάσουν τα ρεβίθια, τα στραγγίζουμε και τα σκεπάζουμε ξανά με νέο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Βράζουμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, σκεπασμένα, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 2 ώρες.

Στο μεταξύ, βάζουμε στον φούρνο μία σχάρα στο υψηλότερο σημείο, στο γκριλ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί και βάζουμε τις πιπεριές με την πλευρά της φλούδας προς τα επάνω και ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά.

Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα και τις αφήνουμε στον ατμό τους για 10 λεπτά. Βγάζουμε τις πιπεριές από τη σακούλα και αφαιρούμε τη μαυρισμένη φλούδα. Ψιλοκόβουμε ένα από τα κομμάτια πιπεριάς και αφήνουμε στην άκρη για γαρνίρισμα. Χοντροκόβουμε τις υπόλοιπες πιπεριές και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπλέντερ, δουλεύουμε τον χυμό λεμονιού και το ταχίνι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και αλάτι. Δουλεύουμε για ένα λεπτό ακόμα.

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια. Στον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις χοντροκομμένες πιπεριές και δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σ

Προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στο ψυγείο σε καλά σκεπασμένο δοχείο για έως και 5 ημέρες. Αν το χούμους πήξει, ανακατεύουμε με 1 κουταλιά της σούπας νερό πριν το σερβίρουμε.