img_1228-1

Για το χρώμα του, για τη γεύση του, για τη διαφορετικότητα του.
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 κούπας ταχίνι
5 κουταλιές λάδι
1 μωβ κουνουπίδι
1/2 κουταλιά αλάτι
3 κουταλιές λεμόνι
πιπέρι
Ψήσε σε αντικολλητικό χαρτί για 20 λεπτά το σκόρδο με τα κομμάτια κουνουπίδι, αφού πριν τα έχεις περιχύσει με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις κρυώσουν βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπησε τα μέχρι να γίνουν μια μαλακή, κρεμώδης σύνθεση.
Μπορείς να το φας με κράκερς, κριτσίνια, ψωμί ή φαντασία