Μετά από πολλές ώρες βραδινού ύπνου το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί το σώμα σου εκείνη την χρονική στιγμή χρειάζεται τα απαραίτητα υλικά για να γεμίσει τις αποθήκες ενέργειάς του και να καλύψει όλες τις δραστηριότητες της ημέρας. Εάν λοιπόν εσύ παραλείπεις το πρωινό σου, αναγκάζεις το σώμα σου να υπολειτουργεί πολλές φορές χωρίς να το καταλαβαίνεις. Εγώ λοιπόν έχω να σου προτείνω μια συνταγή για homemade δημητριακά για ένα γευστικό και γρήγορο γεύμα πριν από τη γεμάτη μέρα σου στη δουλειά.

Υλικά που θα χρειαστείς

30γρ. γάλα

1 αυγό

80γρ. φυστικοβούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

60γρ. σιρόπι αγαύης

30γρ. κακάο

200γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

γάλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στην συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε την ψίχα του αμυγδάλου, το κακάο και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη. Μετά σε ένα μίξερ προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το σιρόπι αγαύης, το φυστικοβούτυρο και την βανίλια και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα. Όταν όλα έχουν ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε στο μίξερ και το μείγμα από το μπολ που ετοιμάσαμε προηγουμένως.

Τη στιγμή που το μείγμα θα έχει μια ομοιόμορφη σύσταση το αφαιρούμε από το μίξερ και ξεκινάμε να πλάθουμε πολύ μικρές μπαλίτσες, σε μέγεθος ενός στραγαλιού. Παράλληλα απλώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και στρώνουμε πάνω τις μπαλίτσες αφήνοντας και κάποιο κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Τα ψήνουμε για 5 λεπτά και μόλις παρέλθει αυτός ο χρόνος τα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για ίδιο χρόνο από την άλλη πλευρά. Τα αφήνουμε στην άκρη για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε με γάλα.