Τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί όλο και περισσότερο ένα ρεύμα μινιμαλισμού στο χώρο της ομορφιάς. Ένα «κίνημα» που πρεσβεύει την όσο το δυνατόν φυσική, ανεπιτήδευτη ομορφιά. Αν υπήρχε ένα προϊόν στο οποίο «ορκίζεται» η πλειοψηφία των γυναικών και δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ, δεν είναι άλλο από το concealer. Και όμως κάτι νέο ήρθε να δώσει έναν αέρα ανανέωσης στο μακιγιάζ μας. Αυτό δεν είναι άλλο από το highlighting pen, ένα trend που ήρθε για να μείνει.

pixabay

Νέο; Όχι ακριβώς. Τα highlighting pens υπάρχουν στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια

Και πώς ακριβώς θα μας βοηθήσει να πετύχουμε αυτό το λαμπερό, νεανικό look; Πρόκειται για προϊόντα σε μορφή στυλό συνήθως, τα οποία υπόσχονται να δώσουν φως στην περιοχή κάτω από τα μάτια, που τόσο έχουμε ανάγκη. Διαθέτουν πολύ μικρή, σχεδόν αέρινη κάλυψη, αλλά η λάμψη που μας προσφέρουν είναι απερίγραπτη. Εφόσον δεν έχουμε να καλύψουμε κύκλους, αλλά απλώς να καμουφλάρουμε την κούραση μας, είναι η καλύτερη λύση. Γιατί; Μα διότι θα κάνει το βλέμμα μας πιο ξεκούραστο, δίχως να το βαρύνει όπως αναπόφευκτα συμβαίνει με τη χρήση ενός concealer. Πολλές από εμάς προσπαθώντας να κρύψουμε την κούραση της καθημερινότητας καταφεύγουμε σε βαριές συνθέσεις που καταφέρνουν το ακριβώς αντίθετο. Να μας προσθέτουν χρόνια και να μας δίνουν μια όψη πιο κουρασμένη και θαμπή.

Μη φανταστείς βέβαια ότι η χρήση των highlighting pens αφορά μόνο τις γυναίκες που δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Το αντίθετο μάλιστα

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των μη ευνοημένων γυναικών, ήρθε η ώρα να προσθέσεις το highlighting pen στη ρουτίνα σου. Αρχικά θα τοποθετήσεις το concealer στην απόχρωση του δέρματός σου στην περιοχή των μαύρων κύκλων. Αφού έχεις εξουδετερώσει την περιοχή της δυσχρωμίας περνάς στο δεύτερο βήμα. Τοποθετείς το highlighting pen περιμετρικά, σβήνοντάς το προς την περίμετρο του προσώπου. Με τον τρόπο αυτό αφενός θα έχεις καλύψει όποια χρωματική ανομοιομορφία, αφετέρου θα έχεις δώσει μια extra φρεσκάδα στην εμφάνισή σου.

Με την άνοιξη να είναι προ των πυλών η φρεσκάδα στο μακιγιάζ είναι πλέον το ζητούμενο. Ένα αποτέλεσμα που μπορούμε να πετύχουμε φωτίζοντας και αναδεικνύοντας το βλέμμα μας με τον καλύτερο τρόπο.


Featured image: Allure