Πώς μπορείς να διαλέξεις το σωστό highlighter για εσένα; Τι χρώματα πρέπει να διαλέξεις; Και πώς θα το χρησιμοποιήσεις τέλεια για να εναρμονιστεί άψογα με το υπόλοιπο μακιγιάζ σου; Όλες οι απορίες σου θα λυθούν διαβάζοντας παρακάτω.

Ποιο highlighter να επιλέξεις;

Σε αντίθεση με ό,τι φαντάζεσαι ότι τα highlighters είναι όλα προϊόντα με glitter, οι λάμψεις γενικά μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε αυτές με shimmer (ελαφρύς ιριδισμός με μικρο κομμένους κόκκους), σε αυτές με glitter, σε άλλες με υγρή λάμψη και, ναι, ακόμα και σε ματ υφή. Κατανοώντας τι κάνει ένα highlighter θα σε βοηθήσει στο να επιλέξεις αυτό που σε βολεύει εσένα προσωπικά.

Έχε στο νου σου ότι όσο μεγαλύτερα τα κομμάτια του gliiter, τόσο περισσότερο φως αντανακλούν και άρα πιο μεγάλη ένταση θα έχει το προϊόν σου. Και αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό ή κακό, είναι όμως σίγουρα σημαντικό να το ξέρεις, αφού το ίδιο highlighter αλλιώς θα δείξει στο έντονο φως της ημέρας και αλλιώς το βράδυ στα τεχνητά φώτα.

Οι γυναίκες λοιπόν που δεν αγαπούν τα πολλά glitter μπορούν να χρησιμοποιήσουν ματ ή και ελαφρώς ιριδίζουσες υφές. Επίσης, σημαντικό είναι το πότε στη διάρκεια της ημέρας θα φορέσεις το highlighter σου, για να μην είναι υπερβολικό. Τέλος, makeup is a feeling! Για παράδειγμα, σε ένα μακιγιάζ με πολλές ματ υφές σε μάτια και χείλη, ένα glass-looking highlighter που θα προσθέσει ένα εφέ υγρασίας στο δέρμα σου είναι φανταστικό.

thefashionspot.com

Πώς τοποθετώ σωστά το highlighter μου;

Σαν γενικό κανόνα μπορείς να σκεφτείς ότι θέλεις να φωτίσεις την περιοχή ακριβώς πάνω από τα ζυγωματικά σου και προς το στεφάνι του προσώπου σου. Αν αγαπάς τις λάμψεις παντού, μπορείς να φέρεις το highlighter σου και προς το κέντρο του προσώπου. Ακόμη και πάνω στο ρουζ σου, προσέχοντας πάντα την ποσότητα. Εάν η επιδερμίδα σου έχει τάσεις λιπαρότητας, απόφυγε το highlighter σε περιοχές όπου θέλεις να ελέγξεις τη γυαλάδα. Για αυτό το λόγο καλό θα είναι να μένεις μακριά από την ζώνη Τ του προσώπου σου.

Ένα μυστικό: Η λάμψη έχει την ιδιότητα να φέρνει οπτικά προς τα «έξω» τις περιοχές που τοποθετείται. Άρα, μπορείς να τοποθετήσεις μικρές ποσότητες από το highlighter σου πάνω στο τόξο του έρωτα (στην πάνω γραμμή των χειλιών σου) έτσι ώστε να τα κάνεις να φαίνονται μεγαλύτερα. Επίσης, ένα άλλο τρικ είναι να βάλεις λίγο πάνω από το τόξο του φρυδιού σου. Έτσι θα δημιουργήσεις ένα οπτικό mini lift καθώς θα «τραβηχτεί» το πρόσωπό σου προς τα επάνω. Τέλος, το highlighter στο ακρορίνιο μπορεί να είναι μεγάλο instagram trend, αλλά δεν δείχνει πολύ ωραίο στην πραγματική ζωή. Αν πάλι σου αρέσει και θέλεις να το κάνεις, προσπάθησε να μην τοποθετήσεις το highlighter σου στο κέντρο του ακρορίνιου, αλλά διάλεξε μία πλευρά λίγο πιο αριστερά ή δεξιά από το κέντρο. Η απόλυτη συμμετρία δείχνει τις περισσότερες φορές ψεύτικη και στο μακιγιάζ.

byrdie.com

Υπάρχουν τόσες διαφορετικές υφές, ποια πρέπει να επιλέξω;

Highlighters υπάρχουν πια σε όλες τις μορφές που μπορείς να φανταστείς. Σε μορφή πούδρας, κρεμώδη, σε μορφή sticks, αλλά και σε υγρά. Αναρωτιέσαι ποιο πρέπει να διαλέξεις; Όποιο σου είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις και σε κάνει χαρούμενη με το αποτέλεσμα! Οι τρόποι χρήσης για την κάθε υφή είναι τόσοι πολλοί και σίγουρα μπορείς να τους προσαρμόσεις στα δικά σου δεδομένα. Θα έχεις ακούσει για παράδειγμα ότι τα κρεμώδη προϊόντα μπαίνουν πάντα κάτω από εκείνα σε μορφή powder, και ναι αυτό είναι αλήθεια στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε ό,τι αφορά τις λάμψεις, ένα κρεμώδες highlighter μπορεί να δείξει τέλειο και πάνω από προϊόντα σε μορφή πούδρας. Ακόμα και πάνω από άλλες powder λάμψεις σε layering. Αυτή είναι μία τεχνική που κάνει το όλο αποτέλεσμα πιο «οργανικό» αφού το προϊόν σε μορφή κρέμας βοηθάει ώστε να «λιώσουν» και να γίνουν όλα ένα με το δέρμα.

Λίγες συμβουλές ακόμα: Πρώτα, καλό είναι να θυμάσαι ότι τα κρεμώδη προϊόντα έχουν την ιδιότητα να γίνονται πιο εύκολα ένα με το δέρμα με αποτέλεσμα το μακιγιάζ να γίνεται πιο οργανικό. Να κινείται δηλαδή μαζί με το δέρμα και όχι να φαίνεται τοποθετημένο επάνω του. Αυτός είναι και ένας λόγος που προτιμώνται και σε πιο ώριμες επιδερμίδες αφού δίνουν ελαστικότητα στο δέρμα. Επίσης, όσο περισσότερο glitter έχει ένα προϊόν, τόσο περισσότερο texture –υφή- δημιουργεί στην επιδερμίδα. Αυτό σημαίνει πως σε περιοχές που το δέρμα μπορεί να έχει κάποια ατέλεια, όπως πχ λεπτές γραμμές, καλό είναι να αποφεύγεις παχύρρευστο shimmer ή glitter καθώς θα σου αναδείξει κάτι που ίσως δεν θα ήθελες.

Με γνώμονα αυτά, τώρα μπορείς να επιλέξεις και το είδος του highlighter που είναι ιδανικό για σένα και να προσαρμόσεις την τοποθέτησή του έτσι ώστε να φωτίσεις τα σημεία που θέλεις σύμφωνα με την ανατομία του προσώπου σου. Τι χρώμα όμως πρέπει να επιλέξεις;

Πώς θα επιλέξω το ιδανικό χρώμα για μένα;

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το highlighter
society19.com

Αυτό που θα σε βοηθήσει είναι η χρωματολογία! Σε επιδερμίδες που είναι ψυχρών υποτόνων, ταιριάζουν περισσότερο και λάμψεις που έχουν περισσότερο μπλε στο χρώμα τους, όπως ψυχρά ροζ. Καταπληκτικά επίσης είναι και τα unicorn highlighters που έχουν μπλε και μοβ ιριδισμούς. Τα δέρματα με θερμούς υπότονους αγαπούν χρώματα όπως τα ροδακινί, χρυσά και ζεστά κοραλί. Φυσικά, και εξαρτάται και από τους χρωματισμούς που επιλέξεις για όλο το μακιγιάζ σου, αλλά στην περίπτωση που θέλεις ένα universal χρώμα προτίμησε χρωματισμούς στο χρώμα της σαμπάνιας (rose gold).

featured image: StyleCaster