Η Patricia Arquette είναι το είδος της ηθοποιού που δεν μπορεί να κάνει λάθος στις επιλογές της.

Κλέβει την παράσταση σε κάθε ταινία και τηλεοπτική σειρά που πρωταγωνιστεί – οπότε φυσικά και είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα της σειρά Apple TV+, ειδικά καθώς είναι η ευκαιρία επανένωσης της με τον Ben Stiller. Και ακόμη περισσότερο γιατί το έχει γράψει η Kate Ford. Ποιος μπορεί να ξεπεράσει την αναμφισβήτητα εκπληκτική επιτυχία του 2001, Miss Congeniality;

Το High Desert διαδραματίζεται στη μικρή πόλη της ερήμου Yucca Valley της Καλιφόρνια και η σειρά ακολουθεί την Peggy (Arquette), μια εξαρτημένη γυναίκα που αποφασίζει να κάνει μια νέα αρχή μετά το θάνατο της αγαπημένης της μητέρας. Πως; Με το να γίνει ιδιωτική ντετέκτιβ, άσχετα αν δεν πληροί ούτε τα μισά από τα απαραίτητα προσόντα.

Αυτό που ακολουθεί είναι ένα υπέροχο ταξίδι προς την ανακάλυψη του εαυτού της, καθώς η Peggy κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να παραμείνει καθαρή και παράλληλα να λύσει κάποια εγκλήματα.

Όπως λέει στο αφεντικό της, σκοπεύει να συνεχίσει να κοιμάται μέχρι -τουλάχιστον- τις 11 π.μ., ανεξάρτητα από το πόσοι φάκελοι φτάνουν στο γραφείο της – μια απόφαση που κάποιοι  μπορεί να περιγράψουν ως χαλαρή, αλλά άλλες απλά ως… όρια.

Το High Desert είναι μια καλοφτιαγμένη σκοτεινή κωμωδία για την κατάθλιψη, τον εθισμό και την αυτοσυμπόνια.

Οι συντελεστές

Μαζί με την Arquette στη σειρά πρωταγωνιστεί ο Brad Garrett (Everybody Loves Raymond) ως Bruce, ο άνθρωπος που προσλαμβάνει διστακτικά την Peggy ως ιδιωτική ερευνήτρια. Ο Rupert Friend (Homeland) είναι ο Guru Bob, ένας anchorman που έγινε σαμάνος της ερήμου, ενώ η Bernadette Peters (Ally McBeal) αναλαμβάνει τον ρόλο της Roslyn, της μητέρας της Peggy.

Μαζί οι Matt Dillon, Weruche Opia, Kier O’Donnell και Christine Taylor πρωταγωνιστούν ως ο εραστής της Peggy, ο καλύτερος φίλος, ο αδερφός και η αδερφή της Peggy, αντίστοιχα.

Μιλώντας για τη σειρά με στο Los Angeles Daily News, η Arquette αναφέρει: «Είναι φάρσα. Είναι μια κωμωδία αντικουλτούρας. Έχει όλους αυτούς τους περίεργους χαρακτήρες που, για παράδειγμα, έχουν χαθεί λίγο και κάνουν πολλά λάθη… [άρα] υπάρχει πολλή αγάπη σε αυτό και υπάρχει και πολλή οικογένεια σε αυτό. Πολλοί άνθρωποι παίρνουν πολλές ανόητες αποφάσεις που καταλήγουν σε ανόητα λάθη και επικρατεί χάος όπου κι αν πάνε».

Το High Desert θα προβληθεί μέσω Apple TV+ στις 17 Μαΐου.