Η ταινία του Ari Aster μας έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες ως ένα καλογυρισμένο horror film, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα. Το κοινό επάξια αναρωτιέται πόσο τρομακτικό θα είναι το Hereditary ενώ οι κριτικοί το χαρακτηρίζουν ως τον νέο Εξορκιστή μετά την προβολή του στο φεστιβάλ Sundace 2018.

Η ταινία ξεκινά με έναν θάνατο, αυτόν της Ellen Graham και η υπόθεση ακολουθεί και περιστρέφεται γύρω από την κόρη της, η οποία σταδιακά αρχίζει να ανακαλύπτει πολλά μυστικά και τρομακτικές αλήθειες για το γενεαλογικό της δέντρο. Η οικογένεια αυτή στις ρίζες της κρύβει σκοτεινά μυστικά και όσο περισσότερο κάποιος ψάχνει για την αλήθεια, τα προβλήματα που υποβόσκουν σιγά σιγά βγαίνουν στην επιφάνεια.

Οι Graham ψάχνουν να βρουν απαντήσεις και αναπόφευκτα οδηγούνται στην ανακάλυψη ενός πεπρωμένου, το οποίο έχουν κληρονομήσει και μεταφέρουν εδώ και πολλές γενιές. Αυτή η μυθοπλαστική ιστορία προβάλλει μια οικογενειακή τραγωδία και μια ειλικρινή απεικόνιση της ανθρώπινης απώλειας χωρίς πολλές φανφάρες, αλλά ρίχνοντας την προσοχή στο συναισθηματικό βάρος που μπορεί να έχει μια οικογένεια. Πολλοί ανέφεραν πως η ταινία δεν είναι σαν όλες τις άλλες, αν και περιλαμβάνει τρομακτικά jump scares, φαντάσματα και ο,τι άλλο μπορεί να σου προκαλέσει φόβο. Οι διθυραμβικές κριτικές εγείρουν το ενδιαφέρον μας και σίγουρα αυτή η ταινία θα συζητείται για πολύ καιρό. Ο Ari Aster, βρίσκεται για πρώτη φορά σε ρόλο δημιουργού και υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, ξετυλίγοντας δυναμικά την πλοκή.

Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο Sundace και τώρα συνεχίζει ανοδικά για τις κινηματογραφικές αίθουσες ενώ εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να περιμένουμε. Αν είσαι true horror lover, αυτή είναι μια ταινία για εσένα.