Θα προσπαθούσαμε να πούμε κάτι για το The Queen’s Gambit, αλλά θα ήταν περιττό. Το έχεις δει να γράφεται παντού και αν δεν το είδες μέσα σε μόλις μία μέρα, σίγουρα έχεις κάποιον από την παρέα που προσπαθεί να σε πείσει γι’αυτό. Η νέα limited σειρά του Netflix απέδειξε πως ξέρει να κάνει τις πιο απρόσμενες και εντυπωσιακές κινήσεις ματ. Η μόνη μας απορία είναι: Τι σχέση έχει ο Heath Ledger με αυτή την ιστορία;

Ο Heath Ledger επρόκειτο να είναι ο σκηνοθέτης του The Queen’s Gambit

H σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Walter Tevis που κυκλοφόρησε το 1983. Διαβάζοντας την ιστορία αυτή, λεγόταν ότι ο Heath Ledger ένιωσε μία άμεση σύνδεση με την ηρωίδα και θέλησε να τη μεταφέρει στην οθόνη. Με αφορμή όλο το hype που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη σειρά την τελευταία εβδομάδα, άρχισε να κυκλοφορεί μία συνέντευξη του σεναριογράφου Allan Shiach.

Στη συνέντευξη εκείνη που είχε δώσει το 2008, αναφέρει ότι ήταν 3 οι άνθρωποι που τον προσέγγισαν επειδή ήθελαν να σκηνοθετήσουν το εν λόγω project. Εκείνος θεώρησε ότι από τους 3 ο καταλληλότερος ήταν ο Heath Ledger. Έτσι μαζί πέρασαν αρκετό καιρό δουλεύοντας πάνω στο σενάριο και τις ιδέες που είχαν. Mάλιστα, εκείνος είχε ήδη προσεγγίσει την Ellen Page για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Beth. Το πλάνο τους ήταν πως προς το τέλος του 2008 θα ξεκινούσαν να φτιάχνουν την ταινία τους.

Ο ξαφνικός θάνατος του Heath Ledger στις αρχές του 2008 “πάτησε φρένο” στην παραγωγή

Ο Allan Shiach ακόμη και σήμερα πιστεύει ότι ο Heath Ledger θα ήταν ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης. Όταν, όμως, ήρθαν έτσι τα πράγματα, θέλησε να αφήσει το The Queen’s Gambit στην άκρη για αρκετά χρόνια. Όταν πια αποφάσισε να το ξαναπιάσει στα χέρια του είχε στο πλάι του και την πλατφόρμα του Netflix. Έτσι, αντί για ταινία, αποφασίστηκε να γίνει μία limited σειρά που θα είχε το χρόνο να εξερευνήσει σε βάθος την ιστορία.

Σήμερα, μπορούμε να πούμε με μεγάλη σιγουριά ότι το αποτέλεσμα θα δικαίωνε και τον Heath Ledger. Το The Queen’s Gambit κατάφερε μονομιάς να γίνει τεράστια επιτυχία και παρεπιπτόντως η Anya Taylor Joy είναι το καινούριο μας girl crush.
Featured Image: Karin Catt