Σίγουρα η συνταγή της επιτυχίας δεν αρκείται σε αυτά τα τρία μόνο υλικά. Η επιτυχία φαίνεται από το γεγονός ότι η “Betty” που θα κάνει πρεμιέρα την 1η Μαΐου στο HBO ήταν ταινία μικρού μήκους, που έγινε feature film και μετά σειρά 6 επεισοδίων. Αυτό κι αν είναι επιτυχία.

Όλα ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια, όταν η Crystal Mosselle δύο έφηβες να κάνουν skateboard κάπου στη Νέα Υόρκη. Αυτές αργότερα θα ήταν και η αρχή για την ομάδα που ακούει στο όνομα Skate Kitchen. Η ταινία είχε κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Sundance το 2018. Η έμπνευση του ονόματος; Πολύ απλή. Η Mosselle είχε παρατηρήσει ότι κάτω από τα βίντεο των κοριτσιών που έκαναν skate, υπήρχαν πολλές φορές σχόλια τύπου: “Αυτές γιατί δεν είναι στην κουζίνα;”. Έτσι, με αυτό το όνομα πλέον, έχουν την ελευθερία να κάνουν skate ανενόχλητες, όπως λένε και οι ίδιες.

Στη νέα σειρά του HBO τα κορίτσια ξανασυναντιούνται

Η συνταγή επιτυχίας της νέας HBO σειράς, 'Betty', έχει πολλά skateboards, γυναικείες φιλίες και νεοϋορκέζικη μόδα
mkgallery.org

Είναι ακριβώς αυτές που συγκροτούν την ομάδα, απλά παίζουν φανταστικές εκδοχές των εαυτών τους. Έτσι και στη σειρά έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλές και λίγο μπερδεμένες προσωπικότητες, που εξυπηρετούν έναν σκοπό. Να δείξουν πόσο κουλ είναι τα κορίτσια ανεξαρτήτως εφηβείας ή ενηλικίωσης. Το ΗΒΟ εννοείται πως έχει ήδη περιγράψει την κάθε μια από αυτές για να ξέρουμε τι να περιμένουμε.

Η Honeybear, την οποία υποδύεται η Moonbear, είναι μια ήσυχη δύναμη-η θρασύτητά της είναι πολύ περισσότερο η πανοπλία της για να κρύβει όσα συμβαίνουν μέσα της συναισθηματικά. Η Kirt, υποδυόμενη από τη Nina Moran, αγαπά τις γυναίκες και παλεύει ενάντια σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ ταυτόχρονα είναι και το πιο αστείο άτομο. Η Indigo, που υποδύεται η Ajani Russell, είναι η σκληρή, αυτή που ξέρει τους δρόμους καλύτερα από τον καθένα. Τέλος, την ομάδα συμπληρώνει η Camille (Rachelle Vinberg). Εκείνη είναι η προσεκτική, η awkward, η έξυπνη, αυτή που αντιλαμβάνεται τα πάντα.

Τα κορίτσια αυτά έμαθαν από νωρίς να εκτονώνονται πάνω στα skateboards τους. Aυτό είναι το ασφαλές μέρος τους. Στο μεταξύ παρατηρούμε την αγάπη που έχουν η μία για την άλλη, αλλά και τους καβγάδες τους. Είναι αυτές που έμαθαν να κάνουν skate όταν η κουλτούρα που τους περιέβαλε προσπαθούσε να τις πείσει ότι αυτό είναι άλλο ένα αγορίστικο χόμπι. Δες το τρέιλερ και θα καταλάβεις. Όλη η ουσία της σειράς βρίσκεται ξεκάθαρα στην ατάκα της Kirt:

Θέλω να σταματήσω να παλεύω ενάντια στην πατριαρχία, και να ξεκινήσω απλά να βοηθώ τη μητριαρχία.
https://www.youtube.com/watch?v=Mif1RfqyUPw
Featured Image: tvseriesfinale.com