Δεν ξέρω εάν το κρασί με την κολλητή σου εχθές το βράδυ κατέληξε σε δεύτερο μπουκάλι ή αν οι δύο μπύρες έγιναν πέντε. Βρε λες να ήταν τα παραπάνω σφηνάκια που σε κέρασαν; ‘Ο,τι και αν σου προκάλεσε το hangover, το θέμα είναι ότι το επόμενο πρωί οι τύψεις, ένας μικρός πανικός αλλά και το στομάχι σου σου θύμισαν τι έκανες εχθές το βράδυ.

Αν αυτό που μόλις περιέγραψα σου μοιάζει οικείο, τότε μάλλον υποφέρεις και εσύ από το σύνδρομο του Hangxiety.

 
Υπάρχει το άγχος του hangover
i.pinimg.com

Για κάποιους, λοιπόν, το άγχος της επόμενη ημέρας προκαλείται από τα (ναι, ναι) μηνύματα που έστειλαν στον πρώην τους ή από τα κενά μνήμης που μπορεί να έχουν. Εάν εσύ δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία τότε μάλλον όλη αυτή η κατάσταση πυροδοτείται από μερικές χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στον οργανισμό σου. Για αυτό το λόγο, παρακάτω θα βρεις όλα αυτά που χρειάζεται να γνωρίζεις την επόμενη φορά που θα υποφέρεις από αυτό το σύμπτωμα.

Γιατί νιώθω ταλαιπωρημένη;

Το αλκοόλ μέσω της κατακράτησης της κοριζόλης μπορεί μακροπρόθεσμα να ανακουφίσει το άγχος, γι΄ αυτό και πολλές φορές αποτελεί την επιλογή πολλών ανθρώπων. Παρόλα αυτά στη συνέχεια το σώμα μας απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης και αδρεναλίνης και έτσι το σήμα που παίρνει ο οργανισμός μας είναι να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο.

Υπάρχει το άγχος του hangover
accidentallydomesticated.tumblr.com

Τελικά το hangover προκαλεί μόνο αφυδάτωση;

Τα συμπτώματα του hangover προκαλούνται από αφυδάτωση καθώς οδηγεί σε υψηλότερο καρδιακό ρυθμό και ζαλάδα. Ακόμη το αλκοόλ οδηγεί σε μείωση της σεροτονίνης κάτι που από μόνο του μειώνει τη διάθεσή μας.

Πως μπορώ να το προλάβω;

Η μόνη ειλικρινής απάντηση για το πως μπορείς να μειώσεις το hangover της επόμενης ημέρας είναι ότι πρέπει να πιεις λιγότερο. Παρόλα αυτά εάν αποφάσισες οτι θα το ρίξεις έξω, καλό θα ήταν να επικεντρωθείς στη σωστή ενυδάτωση.