Η Κατερίνα Σφηνάρη είναι η σχεδιάστρια πίσω από το jewelry brand Limelight. Πριν ασχοληθεί με την κατασκευή κοσμημάτων σπούδασε Νηπιαγωγός. Ήταν μια συνειδητή επιλογή καθώς της άρεσε πολύ η φύση του επαγγέλματος. Ωστόσο ο κορεσμός που υπάρχει στον συγκεκριμένο κλάδο την οδήγησε στο να ασχοληθεί με την δημιουργία αξεσουάρ, αφού το να δημιουργεί από μόνη της πράγματα ήταν ασχολία από τα παιδικά της χρόνια. “Είναι μεγάλη χαρά, αυτό που σκέφτομαι και αποτυπώνω στο χαρτί να του δίνω μορφή!”

Handmade εκκεντρικα κοσμηματα απο τη Limelight savoir ville (1) (Custom)

Μας περιέγραψε μια από τις ομορφότερες στιγμές που έχει ζήσει από τότε που ξεκίνησε να ασχολείται  με το κόσμημα είναι αυτή της συμμετοχής και της βράβευσής της σε μια έκθεση! Στο τέλος κάθε χρονιάς η σχολή αργυροχοΐας όπου πήρε μαθήματα διοργανώνει μια έκθεση με τις δημιουργίες τους  και ένα διαγωνισμό με συγκεκριμένο θέμα. Πέρσι λοιπόν το θέμα ήταν σχετικό με το Βυζάντιο και όλοι είχαν να κατασκευάσουν ένα σχετικό κόσμημα. «Οι προσδοκίες μου για να κερδίσω κάποιο βραβείο ήταν μικρές καθώς υπήρχαν πολλά αξιόλογα κοσμήματα και ήμουν ήδη πολύ «νέα» στην σχολή!  Ήταν πολύ μεγάλη η χαρά που ήμουν ανάμεσα σε τόσο σημαντικούς δημιουργούς! Οι κριτές όμως ενθουσιάστηκαν με το πέτρωμα που είχα δημιουργήσει από πολυμερικό πηλό και αυτό ήταν που μου χάρισε την δεύτερη θέση! Ήταν μια πολύ ξεχωριστή ημέρα!» Επίσης, συνεργάστηκε με την Νάντια Καρατζιου, την σχεδιάστρια του brand Nazezhda όταν δημιούργησε κάποια κοσμήματα για την σειρά  της Metallics!

Handmade εκκεντρικα κοσμηματα απο τη Limelight savoir ville (3) (Custom)

Αν και είναι ακόμα στην αρχή, ελπίζει στο μέλλον να μπορέσει να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις πάνω στον σχεδιασμό και την κατασκευή και άλλων αξεσουάρ. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να δημιουργεί ξεχωριστά και πρωτότυπα αξεσουάρ. «Σκέφτομαι πως θα ένιωθα εγώ η ίδια φορώντας κάτι ξεχωριστό και πως θα ήθελα να νιώθουν το ίδιο συναίσθημα οι κοπέλες που φοράνε κάποιο αξεσουάρ limelight!»

Τα υλικά που αγαπά και χρησιμοποιεί κατά βάση είναι ο πολυμερικός πηλός και το μέταλλο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πολυμερικού πηλού καθώς και μαθήματα αργυροχοΐας. Ωστόσο της αρέσει να μαθαίνει διάφορα υλικά και θα ήθελε να πειραματιστεί στο μέλλον και με κάτι διαφορετικό!

«Κάθε collection  έχει το δικό της στυλ! Έχω δημιουργήσει ethnic, ρομαντικά, γεωμετρικά, ροκ!  Έχουν όμως τον δικό τους χαρακτήρα και την δική τους “προσωπικότητα”.» Η τελευταία της συλλογή περιλαμβάνει γεωμετρικά κοσμήματα με βασικό υλικό τον πολυμερικό πηλό, πολυχρωμία και διάφορες υφές!

Handmade εκκεντρικα κοσμηματα απο τη Limelight savoir ville (2) (Custom)

«Το να φοράμε όλες τα ίδια και να κυκλοφορούμε πανομοιότυπες, είναι κάπως βαρετό! Ας τολμήσουμε να ξεχωρίσουμε φορώντας μοναδικά και ξεχωριστά κομμάτια!»

Τα κοσμήματα της μπορείτε κάποιος να τα δει την σελίδα στο Facebook, στο instagram ενώ μπορείτε να τα αγοράσετε από το κατάστημα της στο  jam jar και το etsy!

https://www.facebook.com/pages/Limelight/169419023205441?fref=nf

https://instagram.com/limelight_byks/

https://www.etsy.com/shop/DesignsbyLimeLight

http://www.jamjar.gr/store/limelight