Τα βράδια στο λιμάνι έχουν πάντα μια νότα νοσταλγίας. Έχουν μια νοσταλγία που σε μαγεύει σαν το ρομάντζο που θα ήθελες να ζήσεις. Κι όλα αυτά τα νιώθεις από την αλμύρα στον αέρα. Και όλα αυτά τα γεύεσαι σε ένα πιάτο με φρέσκα θαλασσινά και ένα ποτήρι κρασί. Αν ένα πιάτο με εκλεπτυσμένο pub food δίνει την αίσθηση του καλωσορίσματος στο κρασί με το οποίο το συνοδεύεις, τότε τα θαλασσινά ας συμβολίζουν το αγνάντεμα του απείρου της θάλασσας. Ίσως αυτά τα συναισθήματα είχαν οι ιδρυτές του Corks and Forks στο μυαλό τους όταν ίδρυσαν το Hams and Clams.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hams and Clams (@hamsandclams) στις

Έτσι σε ένα minimal αλλά ζεστό χώρο φιλοξενήθηκε η αγάπη για τα φρέσκα θαλασσινά και το πάθος για πειραματισμό. Το ψάρι δεν είναι εύκολο. Έχει μια λιτή γεύση που μπορεί να σε συναρπάσει μόνο και μόνο επειδή ήταν φρέσκο αλλά κι επειδή ψήθηκε όσο έπρεπε. Το στρείδι όμως απαιτεί ένα εντελώς διαφορετικό χειρισμό. Εξάλλου από τη φύση του εξελίσσει τη γεύση του από την επιρροή που δέχεται από την κίνηση των ρευμάτων. Αν δεν είναι φρέσκο, το έχεις χάσει το παιχνίδι. Όμως στο Hams and Clams γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του στρειδιού. Επιλέγουν τα πιο εκλεκτά κομμάτια για να στεγάσουν γεύσεις και αρώματα από τα ταξίδια των πλοίων που βλέπεις στο λιμάνι.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hams and Clams (@hamsandclams) στις

Κάπως έτσι το πιο προσεγμένο oyster bar της Αττικής, σου επιτρέπει να δεχθείς στο τραπέζι σου την ένταση της Μόσχας, την ηρεμία του Ειρηνικού και το γλέντι του Μεξικό. Χρωματίζει το βράδυ σου με vibes από την πόλη του Μεγάλου Μήλου. Ενώ άλλες φορές σε ξεναγεί σε μια fiesta από όλες τις άκρες του κόσμου σε ένα μόνο πιάτο. Είτε μοιράζεσαι το φαγητό είτε όχι, προτείνονται πιάτα με αστακούς, γαρίδες, ξιφίες ή και άλλα θαλασσινά. Μπορείς ακόμα να φρεσκάρεις την παλέτα σου με μια ολόφρεσκη σαλάτα. Βέβαια οι γυναίκες που είναι πραγματικοί λάτρεις των θαλασσινών, μπορούν να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα μεταξύ των εξαίσιων γεύσεων του ωκεανού με λίγο Βέλγικο χαβιάρι. Ακόμα και αν είσαι διστακτική, στο oyster bar Hams and Clams θα αναθεωρήσεις ό,τι πίστευες για τα θαλασσινά. Ο λόγος; Είναι οι ειδικοί.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hams and Clams (@hamsandclams) στις

 Facebook /hamsandclams

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς