Αν ξέρεις έστω και λίγα και τον χώρο της μόδας και την ιστορία του, είναι αδύνατον να μην έχεις ακούσει έστω και μία φορά το όνομα Roy Halston Frowick. Ο άνθρωπος αυτός θεωρείται μέχρι και σήμερα ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς σχεδιαστές που υπήρξαν ποτέ. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, πως μετά το Hollywood και το Ratched, ο Ryan Murphy επέλεξε να εξερευνήσει αυτήν την προσωπικότητα στη νέα του σειρά για λογαριασμό του Netflix.

Kανείς δεν περίμενε να δει τον Ewan McGregor σε έναν ρόλο σαν αυτό του Halston

Κι όμως, όπως δείχνουν οι πρώτες εικόνες και το trailer, ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή. Ο Halston ήταν ένας άνθρωπος που όσο εκρηκτικά κατάφερε να μπει στο χώρο της μόδας, άλλο τόσο εκρηκτική ήταν και η έξοδος του από αυτή. Μεγαλώνοντας ήταν ένα γκέι αγόρι στην αγροτική Iowa που έκρυβε την ταυτότητα του. Μέσα σε λίγα χρόνια, όμως, κατάφερε να χτίσει στη Νέα Υόρκη μία από τις σημαντικότερες αυτοκρατορίες της μόδας.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by HALSTON (@halston)

Το όνομα του έγινε περιζήτητο και τις δεκαετίες του ’70 και το ’80 δεν υπήρχε σταρ που να μη φορούσε κάτι δικό του. Η Liza Minnelli, η Jackie O και η Bianca Jagger ήταν εκείνες που φρόντιζαν να φορούν δημιουργίες του σε κάθε τους εμφάνιση. Σύχναζε με τα μεγαλύτερα ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής και ήταν πάντοτε στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων.

Η “πτώση” του συγκλόνισε τον κόσμο της μόδας παγκοσμίως

Ένας λάθος χειρισμός ήταν αρκετός για να καταστραφεί η αυτοκρατορία που με τόσο κόπο έχτισε. Με μερικές λάθος υπογραφές στα λάθος σημεία, ο Halston παρέδωσε τα δικαιώματα και το όνομα των δημιουργιών του σε άλλους. Πολύ γρήγορα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εταιρεία, το γραφείο και τη ζωή που είχε χτίσει. Το 1990, σε ηλικία μόλις 57 ετών, έφυγε από τη ζωή λόγω κάποιων επιπλοκών του AIDS.

Η σειρά θα δείξει την άνοδο και την πτώση του Halston

Σίγουρα θα δούμε όλη τη λάμψη που περιτριγύριζε τη ζωή του, αλλά θα δούμε πώς τελικά κατέληξε μία μέρα στη αφάνεια. Ο Ewan McGregor μάλιστα είναι εκείνος που είπε αμέσως το “ναι” σε αυτή την πρόταση. Μερικές φωτογραφίες από τη ζωή της εποχής εκείνης ήταν αρκετές για να τον πείσουν. Μετά από όλα αυτά, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να κυκλοφορήσει η σειρά στις 14 Μαΐου.

featured image: Netflix