Μπορεί να την γνώρισες στο Suits, μέσα από το ειδύλλιο που είχε με τον Mike, ή μέσα από τις στυλιστικές της επιλογές που σε άφηναν πάντα να ζηλεύεις μια το κορμί και μια τα ρούχα. Βέβαια, μπορεί να είσαι από εκείνους που δεν ήξεραν την ύπαρξη της Meghan Markle μέχρι που έγινε το εξώφυλλο εκατομμύρια περιοδικών λόγω του αρραβώνα της(;) με τον Πρίγκιπα Harry. Όμως είναι πολλά περισσότερα από μια απλή ηθοποιός ή ένα ακόμη κορίτσι στο κρεβάτι του Harry. Γιατί ήταν κουλ πολύ πριν γίνει της μόδας.

Το 2016, η Markle έγινε η Global Ambassador του World Vision Canada μετά την επίσκεψή της στην Rwanda για την Clean Water Campaign. Έχει δουλέψει και ως συνήγορος των Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων και την Ενδυνάμωση των Γυναικών, καθώς και έχει παρουσιάσει την καμπάνια του HeforShe στα κεντρικά των Ηνωμένων Εθνών. Μα πριν γίνουν όλα αυτά, και εκτός της πολιτικής της δράσης, η Meghan Markle δημιούργησε το The Tig, έπαιξε σε πολλές σειρές όπως το CSI: NY και το General Hospital και την έμαθες εσύ μέσα από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο Suits.

maxresdefault-4

Η Meghan Markle είναι πλέον 35 ετών, ηθοποιός, επιχειρματίας και με πολύ δυνατή πολιτική δράση. Σου φαίνονται λίγα όλα αυτά; Ούτε εμένα, γι’ αυτό και παρακάτω θα βρεις όλες τις συμβουλές που έχει να σου δώσει για την επιτυχία και το κίνητρο πίσω απ’ όλα αυτά που κάνει στην ζωή της.

Να λες πάντα αυτά που έχουν σημασία για εσένα

“Ήμουν μόνο 11 χρονών όταν βρισκόμουν στην τάξη μου στο Hollywood Little Red Schoolhouse και μια διαφήμιση για ένα απορρυπαντικό πιάτων εμφανίστηκε μπροστά στα μάτια μου. Το σλόγκαν της καμπάνιας ήταν “Οι γυναίκες της Αμερικής πολεμούν με τα υπολείμματα στις κατσαρόλες και στα τηγάνια.” Τότε τα αγόρια της τάξης άρχισαν να φωνάζουν, “Ναι, εκεί ανήκουν οι γυναίκες. Στην κουζίνα.”

Τότε το μικρό, γεμάτο φακίδες, πρόσωπό μου έγινε κόκκινο από θυμό. Γύρισα σπίτι και έγραψα μερικά γράμματα στην φεμινίστρια δικηγόρο του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, Gloria Allred, σε μερικά παιδικά προγράμματα, στο εργοστάσιο παραγωγής σαπουνιών και στην Hilary Clinton (η οποία υπήρξε πρώτη Κυρία τότε). Με την εξαίρεση του εργοστασίου σαπουνιών, όλοι έδειξαν να με στηρίζουν και μέσα σε μερικούς μήνες, η διαφήμιση άλλαξε το σλόγκαν της σε “Οι άνθρωποι της Αμερικής παλεύουν με τα υπολείμματα στις κατσαρόλες και τα τηγάνια.””

Όρισε τις προτεραιότητές σου

“Δεν ήθελα ποτέ να γίνω μια κυρία που γευματίζει- ήθελα πάντα να γίνω μια κυρία που δουλεύει.”

meghan_markle_photoshoot_j7ov3am-sized

Να νιώθεις άνετα στο ίδιο σου το σώμα

“Τα twenties μου ήταν ένα βασανηστήριο στο οποίο έβαζα τον εαυτό μου. Ήταν μια μόνιμη μάχη με το ποια είμαι, πόσα κιλά είμαι, το στυλ μου, την θέλησή μου να είμαι πιο όσο κουλ/ όσο έξυπνη/ όσο “ότι να ναι” ήταν όλοι οι άλλοι.

Η εφηβεία μου ήταν ακόμη χειρότερη- προσπαθούσα να ενσωματωθώ σε ένα σύνολο, και στην τελική τι σημαίνει αυτό; 

…Θέλω να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Να μην είσαι σκληρή μαζί του. Θέλω να τον βάζεις σε προκλήσεις και να σταματήσεις να κουτσομπολεύεις ή να φοβάσαι να δοκιμάσεις ένα καινούργιο πιάτο, ή να κεράσεις έναν καφέ κάποιον που θέλεις χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Θέλω να λες σε ανθρώπους ότι τους αγαπάς και ύστερα να πεις στον εαυτό σου ότι τον αγαπάς. Θέλω να βρεις την ευτυχία σου.

Εγώ την βρήκα. Και ποτέ μου δεν ένιωσα καλύτερα. Γιατί είμαι αρκετή.”

Να θέτεις έξυπνους στόχους

“Το New Year’s resolution μου ήταν να αφήσω λίγο χώρο για την μαγεία στην ζωή μου. Να κάνω σχέδια και να νιώθω πως όλα θα πάνε καλά ακόμη κι αν δεν λειτουργήσουν. Να θέτω στόχους, αλλά να είμαι ανοιχτή στις αλλαγές που μπορεί να έρθουν. Να δείξω στην μαγεία πως υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα για να μπαινοβγαίνει όσες φορές θέλει μέσα στο 2016 και πως θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη στο δικό μου πάρτυ.”

Να στηρίζεις τις άλλες γυναίκες

“Λέγεται πως τα κορίτσια που έχουν όνειρα γίνονται γυναίκες που έχουν όραμα. Εύχομαι να δώσουμε δύναμη η μια στην άλλη να γίνει το όραμα πραγματικότητα- γιατί δεν αρκεί να μιλάμε για την ισότητα. Πρέπει να πιστέψουμε και σε αυτήν. Και δεν αρκεί να πιστέψουμε μόνο. Πρέπει να δουλέψουμε για αυτήν. Όλοι μαζί. Ξεκινώντας από τώρα.”