Η Louis Vuitton σε ρυθμούς Ρίο ντε Τζανέιρο Savoir Ville

Μετά το Palm Springs και την κατοικία του ηθοποιού Bob Hope, ο Nicolas Ghesquière διαλέγει ακόμα ένα μέρος που ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του: το μουσείο σύχρονης τέχνης του Νιτερόι, στο Ρίο ντε Τζανέιρο και απ’ότι φαίνεται αυτό ταιριάζει απόλυτα με τη φουτουριστική αισθητική της νέας collection croisière Louis Vuitton. Με αυτήν την σειρά, που βρίσκεται κάθε χρόνο ανάμεσα στις collection Φθινόπωρο/Χειμώνας και Άνοιξη/Καλοκαίρι, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου καταφέρνει να μείνει πιστός στους κώδικές του, χαρίζοντάς μας όμως μία γραμμή ρούχων που δεν μοιάζει με καμία προηγούμενη δουλειά του.

Η Louis Vuitton σε ρυθμούς Ρίο ντε Τζανέιρο Savoir Ville

Αεροδυναμικές σιλουέτες που θυμίζουν ταινίες science fiction, αρχιτεκτονικό και λιτό κόψιμο, πολύχρωμα, γραφικά μοτίβα σαν χαρταερτοί… όλα αυτά συνθέτουν μία collection γεμάτη ζωτικότητα και ενέργεια, που αντανακλά τέλεια το βραζιλιάνικο τοπίο. Επιπλέον, οι γνώστες θα έβλεπαν στο show τις επιρροές των δύο βραζιλιάνων καλλιτεχνών, Helio Oiticica και Aldemir Martins, τους οποίους ο Ghesquière θέλησε και να τιμήσει: και οι δύο υπήρξαν πρωτοπόροι στην επιλογή έντονων χρωμάτων και υλικών, ενώ ο δεύτερος είναι γνωστός κυρίως και για τις ιδιαίτερες αναπαραστάσεις του της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής Nordeste στη Βραζιλία.

Ανάμεσα σε μοντερνισμό και tropical επιρροές, σε ένα νέο είδους αθλητικού ντυσίματος, φουτουριστικών βολάν και πολυχρωμία που αγγίζει την υπερβολή, διαλέξαμε τα κομμάτια που μας εμπνέουν…

Η Louis Vuitton σε ρυθμούς Ρίο ντε Τζανέιρο Savoir Ville