Αρκετό καιρό πριν κυκλοφορήσει η νέα συνέντευξη της Julie Delpy στο Variety, πολλοί είχαν ήδη προλάβει να την χαρακτηρίσουν “ενοχλητική”. Φυσικά και κάποιος γίνεται ενοχλητικός όταν διεκδικεί αυτά που του αναλογούν. Τη Julie Delpy απ’ότι φαίνεται δεν την πείραξε και τόσο ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός.

Σε αυτή τη συγκεκριμένη συνέντευξη μιλά ανοιχτά για το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις πληρωμές αντρών και γυναικών στο χώρο του κινηματογράφου. Και μιλάμε όντως για χάσμα αν κρίνουμε από την δική της περίπτωση. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι στην πρώτη ταινία, το Before Sunrise το 1995, η ίδια είχε πληρωθεί σχεδόν το ένα δέκατο από όσα είχε πάρει ο Ethan Hawke. Αν ξέρεις έστω κάτι ελάχιστο για την ταινία είναι ότι η Julie Delpy και ο Ethan Hawke είναι οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές της ταινίας. Στην επόμενη ταινία, το Before Sunset το 2004 η ίδια έλαβε τον μισό μισθό από αυτόν του συμπρωταγωνιστή της.

Όλα αυτά την οδήγησαν ώστε το 2012 η Julie Delpy να δηλώσει ανοιχτά και ξεκάθαρα ότι αν δεν λάβει τον ίδιο μισθό με τον Ethan Hawke, δεν πρόκειται να συμμετέχει στην ταινία. Τότε κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες ότι τελικά δεν θα δούμε την συνέχεια της ιστορίας του ζευγαριού. Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2012 έγινε αναφορά για τα πρώτα γυρίσματα στην Μεσσηνία. Η ταινία ήταν επισήμως καθ’οδόν.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Julie Delpy χάρη στη συμμετοχή της στο Before Sunrise κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Όσος κι αν ήταν ο μισθός της. Η ίδια δεν χρειάστηκε να αποδείξει τίποτα άλλο πέρα από το ταλέντο της. Και μολονότι το ταλέντο της εκτιμήθηκε από την Ακαδημία, φαίνεται πως η παραγωγή της ταινίας δεν είχε την ίδια άποψη. Ακόμα και όταν η επιτυχία των δύο πρώτων ταινιών ήταν γεγονός και της τρίτης θεωρούνταν δεδομένη, εκείνη πάλι έπρεπε να “παλέψει” για το αυτονόητο.

Με αφορμή τη συνέντευξη της Julie Delpy, μίλησε και ο σκηνοθέτης των ταινιών, Richard Linklater.

Ανάμεσα σε όσα είπε, απέδωσε τον χαμηλότερο μισθό της Julie Delpy στο γεγονός ότι ακόμα έχτιζε το δικό της όνομα και γινόταν γνωστή. Αντιθέτως ο Ethan Hawke είχε ήδη αρκετή αναγνωρισιμότητα. Ωστόσο αυτό ήταν κάτι που εξ αρχής είχε συμφωνηθεί. Με αυτούς τους όρους έγιναν οι δύο ταινίες. Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί πως έτσι ακριβώς λειτουργεί το Χόλυγουντ.

Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι αν η Julie Delpy δεν είχε συμμετάσχει τελικά στην τρίτο μέρος του Before, θα άλλαζε όλο το σύμπαν της ταινίας. Τώρα για το αν θα υπάρξει και τέταρτη ταινία, τα πράγματα δεν φαίνεται να δείχνουν κάτι τέτοιο. Όταν μάλιστα και ο ίδιος ο Ethan Hawke δήλωσε ότι με το Before Midnight ένιωσε η ιστορία τους να ολοκληρώνεται.

Featured Image: imdb.com