Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια γιορτή που θα πρεπε να θυμίζει σε όλες μας, τις φορές που πέφτουμε και τις φορές που ξανασηκωνόμαστε. Γιατί πως νομίζεις ότι καθιερώθηκε αυτή η ημέρα κάθε 8 Μαρτίου; Αν κάποια από εμάς δεν είχε πιστέψει στο κάτι παραπάνω, ίσως να είχαμε και εμείς την δικαιολογία στο να μην.

Με αφορμή λοιπόν, την σημερινή ημέρα και λίγο το #talking_About_beginnings, αποφάσισα να σου δείξω μερικές γυναίκες πρότυπα για τα κορίτσια του σήμερα.

Emma Watson

image1

Το κορίτσι που έγινε το πρότυπο των μικρών κυριών από το Harry Potter και συνέχισε να στέκεται κοντά μας μέχρι και σήμερα, όντας το πρόσωπο του φεμινισμού και των ίσων δικαιωμάτων στα Ηνωμένα Έθνη. Μικρή, όμορφη και ταλαντούχα, πως να μην είναι το πρότυπο κάθε κοπέλας εκεί έξω; Anna Wintour Το είδωλο. Η γυναίκα που δεν την σταματάει τίποτα, δεν νοιάζεται για τίποτα και πόσο μάλλον για όλους αυτούς που λένε πως κάτι δεν κάνει καλά. Αν δεν έκανε καλά κάτι, δεν θα ήταν στην δική μου top 5 λίστα. Η Anna Wintour είναι το πρότυπο της γυναίκας με όνειρα, της γυναίκας που θα κάνει τα πάντα για να πετύχει. Αυτόν τον δυναμισμό ζηλεύουμε όλες και λίγο τον μισθό της που φτάνει στα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Caitlyn Jenner

image3

Τι και αν δεν γεννήθηκε γυναίκα, είναι πολύ πιο γυναίκα από πολλές εκεί έξω. Η Caitlyn Jenner είναι εδώ για να μας δείξει πως δεν πειράζει αν δεν έχεις γεννηθεί για κάτι, αν το θέλεις πολύ μπορείς να πετύχεις. Όσο αντίξοες και αν είναι οι συνθήκες, όσο και αν αποτύχεις.

Και στην τελική, αυτό που μας έμαθε, είναι να μάθουμε να μην κρβόμαστε από κάτι. Πάρε το ρίσκο και κάνε αυτά που θέλεις, ξεκίνα να ζεις ακριβώς όπως θέλεις γιατί ποτέ δεν είναι αργά.

Audrey Hepburn

image4

Μπορεί να μην είναι σύγχρονη μα είναι διαχρονική. Βλέπεις κοπέλες ακόμη και σήμερα να θέλουν να ζήσουν το πρωινό στο Tiffany’s το στυλ αυτής της γυναίκας, τον αέρα, τα πάντα. Και η αλήθεια είναι πως ήταν απλώς ένα φανταστικό κορίτσι. Ένα κορίτσι που μοιραζόταν τα ίδια όνειρα με εσένα, τις ίδιες ανησυχίες. Ήταν τόσο το στυλιστικό σου πρότυπο, όσο και το ανθρωπιστικό σου πρότυπο. Στο ίδιο μοτίβο με την Emma Watson, η Audrey Hepburn βοήθησε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούσε τον οργανισμό UNICEF στο διάστημα της όχι και πολύ μεγάλης ζωής της.