Ένα γυμναστήριο στο σπίτι είναι ιδανικό για να αποφύγεις, αν θες, τις δικαιολογίες του τύπου «Είναι μακριά το γυμναστήριο» ή «Βρέχει» ή «Κάνει κρύο». Από την άλλη μπορεί να σε προβληματίσει το θέμα του χώρου, το πού θα βάλεις τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνεις έναν αξιόλογο χώρο που να μπορείς να γυμναστείς.

Με λίγη φαντασία και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείς να οργανώσεις το δικό σου γυμναστήριο , γλυτώνοντας έτσι και τη συνδρομή.

Γυμναστήριο στο καθιστικό

Για το καθιστικό πρέπει να εστιάσεις σε εξοπλισμό ευέλικτο που μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί και να μην πιάνει πολύ χώρο. Κάνεις στην άκρη το τραπεζάκι και σε λίγη ώρα, με την ελάχιστη προσπάθεια έχεις έτοιμο τον χώρο εκγύμνασής σου. Θα χρειαστείς: ένα yoga mat, kettlebells ή bumbbells. Eιδικά εάν είναι σχετικά μεγάλου βάρους θα σε εξυπηρετήσουν σε πληθώρα ασκήσεων όπως καθίσματα και ταλαντεύσεις, ασκήσεις οι οποίες γυμνάζουν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα), foam roller (ο κύλινδρος αυτός θα σε βοηθήσει στο ζέσταμα αλλά και στο να δυσκολέψει εύκολες ασκήσεις), την πολυθρόνα σου και τις καρέκλες της τραπεζαρίας (η πλάτη τους είναι στο ιδανικό ύψος για να κάνεις ασκήσεις για τρικέφαλους όπως κάμψεις, αποτελούν στήριγμα για να κάνεις ασκήσεις για προσαγωγούς και απαγωγούς σηκώνοντας ανάλογα τα πόδια σου ή λειτουργούν και σαν το εναλλακτικό σκαλί για να το ανεβοκατεβαίνεις με ή χωρίς βαράκια).

Γυμναστήριο στην αποθήκη ή το γκαράζ

Δεν χρειάζεσαι πολλά και ογκώδη μηχανήματα γυμναστικής για έναν αξιοπρεπή χώρο εκγύμνασης. Προμηθεύσου έναν πίνακα ώστε να γραφείς εκεί το πρόγραμμα ασκήσεων της ημέρας και έναν καθρέφτη ώστε να βλέπεις αν εκτελείς σωστά τις ασκήσεις. Λίγα παραπάνω βαράκια με περισσότερες επιλογές βάρους, ίσως και ένας πάγκος προκειμένου να εκτελείς εκεί τις ασκήσεις θα είναι πολύ χρήσιμα, μιας και θα έχεις άνεση χώρου. Επίσης μια φουσκωτή μπάλα θα σου ενισχύσει την αντοχή, τη δύναμη και την ισορροπία κάνοντας ασκήσεις όπως κοιλιακούς ή σανίδα. Ένα σκαλί γυμναστικής (step) είναι το τέλειο εργαλείο για προθέρμανση και όχι μόνο. Ένα ζευγάρι λάστιχα είναι η τέλεια εναλλακτική για τις τροχαλίες του γυμναστηρίου, δεν πιάνει καθόλου χώρου και δίνει αποτελέσματα πολύ σύντομα χρονικά σε ενδυνάμωση και γράμμωση. Αν ο χώρος σου το επιτρέπει προμηθεύσου έναν σάκο του μποξ και γάντια. Μην ξεχάσεις ένα ρολόι και μουσική για να περνάει ο χρόνος σου ευχάριστα.

Δες ακόμαΕύκολες ασκήσεις που θα προσθέσεις στη μέρα σου για να χάσεις βάρος
featured photo: unsplash.com |theformfitness