Αν δεν πας γυμναστήριο ή δεν ακολουθείς ένα πρόγραμμα γυμναστικής ίσως περπατάς ή ασκείσαι με πιο φυσικούς τρόπους. Παρόλα αυτά αναρωτήθηκες ποτέ, πότε είναι η κατάλληλη ώρα για άσκηση; Να σηκωθείς πιο νωρίς το πρωί να γυμναστείς ή να το αφήσεις για το βράδυ μετά τη δουλειά; Η απάντηση όμως δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζεις. Παρακάτω σου παραθέτω τους λόγους που θα επιλέξεις το βράδυ ή το πρωί. Εσύ αποφασίζεις!

Γυμναστική: Πρωί VS Βράδυ Morning Workout:

Και είναι απλό, εάν είσαι διατεθειμένος να γυμνάζεσαι πρωί τότε θα κοιμάσαι καλύτερα το βράδυ. Αυτό μας το λέει μια έρευνα του Appalachian State University που σύμφωνα με αυτήν οι πρωινές προπονήσεις υπόσχονται καλύτερο βραδινό ύπνο. Η άσκηση στις 7 το πρωί συνεπάγεται με μεγαλύτερο και βαθύτερο κύκλο ύπνου σε σχέση με την απογευματινή ή βραδινή άσκηση. «Όσο καλύτερα κοιμάσαι, τόσο καλύτερο είναι για το σώμα σου. Αυξάνει την καρδιακή υγεία, μειώνει το στρες και το άγχος, βοηθά στη διατήρηση του βάρους και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις στον ύπνο, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται το σώμα σου να αποκατασταθεί» όπως μας εξηγεί ο Dr. Collier, καθηγητής στο «Appalachian State University». Η πρωινή άσκηση δε σε βοηθάει μόνο σε επίπεδο υγείας αλλά και σε ψυχικό επίπεδο. Μετά την πρωινή γυμναστική είσαι πιο αναζωογονημένη, φρέσκια και έτοιμη να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της δουλειάς σου. Είναι προτιμότερο να ξεκινάς τη μέρα σου με άσκηση παρά να παλεύεις να κλείσεις το ξυπνητήρι.

Γυμναστική: Πρωί VS Βράδυ Evening Workout:

Εάν δεν είσαι καθόλου πρωινός τύπος θα χαρείς αν σου πω ότι υπάρχουν οφέλη και της βραδινής γυμναστικής. Η επιστημονική εφημερίδα «Chronobiology International» δημοσίευσε μια μελέτη όπου ασχολείται και αναλύει το ρόλο του εσωτερικού ρολογιού του σώματος στην αθλητική απόδοση. Και το συμπέρασμα: Η σωματική και περιβαλλοντική θερμοκρασία αυξάνονται αργά το απόγευμα, συνεπώς αυξημένη είναι και η ενζυμική δραστηριότητα και η μυϊκή λειτουργία. Με λίγα λόγια μπορείς να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι μεταξύ 14:00 και 18:00 και να μην αναγκάζεσαι να ξυπνάς πρωί πρωί. Άλλος ένας λόγος που ευνοεί την βραδινή άσκηση είναι η επιπλέον ενέργεια που έχεις. Η εκγύμναση το βράδυ επιτρέπει στο σώμα σου να χαλαρώσει μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και να ξεφορτωθεί οποιοδήποτε άγχος δημιουργήθηκε μέσα στη μέρα. Επιπλέον η θερμοκρασία του σώματος μας αυξάνεται το απόγευμα και το βράδυ, οπότε είμαστε λιγότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς απ’ ότι το πρωί. Το πρωί το σώμα μας χρειάζεται ένα καλό warm up ώστε οι μύες και οι αρθρώσεις να προσαρμοστούν στην σωματική άσκηση, πράγμα που δεν είναι απαραίτητο το βράδυ αφού όπως είπαμε η θερμοκρασία του σώματος σου είναι υψηλότερη.

Πηγή: shefinds.com