Δεν έχουμε ακούσει λίγες φορές ηθοποιούς να δηλώνουν ότι δεν θέλουν να βλέπουν τον εαυτό τους στην οθόνη. Η Gwyneth Paltrow, ανήκει κι εκείνη σε αυτή την κατηγορία των ηθοποιών που αρνούνται να παρακολουθήσουν τις ερμηνείες τους.

Η καριέρα της ξεκίνησε στο θρίλερ «Seven» το 1995, ενώ από τότε έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «The Talented Mr. Ripley», «Glee» και «Shakespeare in Love», για την οποία κέρδισε βραβείο Oscar το 1999.

Ποια είναι όμως η ταινία που μέχρι και σήμερα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της;

Σύμφωνα με την Paltrow, η μόνη ταινία που εξακολουθεί να παρακολουθεί είναι η δραματική ταινία «The Royal Tenenbaums». Συγκεκριμένα, η ηθοποιός έχει χαρακτηρίσει αρκετές φορές την ταινία του Wes Anderson ως μια από τις πιο αγαπημένες της.

Προς τιμήν της 20ής επετείου της ταινίας, η «The Royal Tenenbaums» προβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Battery Park της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Tribeca. Η Gwyneth Paltrow, εμφανίστηκε σε ένα διαδικτυακό πάνελ, μαζί με τους συμπρωταγωνιστές της Huston, Alec Baldwin, Luke, Owen Wilson και τον σκηνοθέτη Wes Anderson. Εκεί αποκάλυψε γιατί αυτή η ταινία είναι τόσο ιδιαίτερη για εκείνη.

Η επίσκεψη του πατέρα της, Bruce Paltrow, στα γυρίσματα της ταινίας, είναι ο λόγος που αυτή η ταινία έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της.

Σύμφωνα με το περιοδικό USA Today, η ηθοποιός δήλωσε: «Έχω μια ανάμνηση του μπαμπά μου που με επισκέπτεται. Ήρθε την ημέρα που κάναμε μια σκηνή όπου κατεβαίνω από το λεωφορείο κι ο Richie έρχεται και με παίρνει. Ο μπαμπάς μου ήταν εκεί. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή μέρα».

«Επίσης, μισώ, μισώ να βλέπω τον εαυτό μου σε μια ταινία κι είναι η μοναδική σκηνή που μπορώ να παρακολουθήσω από όλη μου την καριέρα», τόνισε.

Η σκηνή στην οποία αναφέρεται η Gwyneth Paltrow είναι όταν ο χαρακτήρας που ενσάρκωσε, Margot, βγαίνει από το λεωφορείο της Green Line και επανενώνεται με τον Richie. Είναι μια σκηνή αργής κίνησης, η οποία ολοκληρώνεται με τους δύο ηθοποιούς να αγκαλιάζονται.

 

Ο πατέρας της ηθοποιού, Bruce Paltrow, ήταν σκηνοθέτης και παραγωγός. Απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών ενώ βρισκόταν για διακοπές στη Ρώμη για να γιορτάσει τα 30ά γενέθλια της κόρης του, Gwyneth Paltrow.