Πριν από περίπου 20 χρόνια, η Νύφη του Kill Bill άνοιξε το δρόμο για να δούμε περισσότερες γυναίκες δολοφόνους στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Το τρέιλερ της νέας ταινίας Gunpowder Milkshake φαίνεται να λέει ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Tarantino και να χαράσσει τώρα το δικό του δρόμο σε ένα είδος ταινιών που τώρα μόλις αναπτύσσεται.

Το Gunpowder Milkshake φαίνεται να έχει πολλές επιρροές από Killing Eve και Atomic Blonde

H Karen Gillan υποδύεται μία “elite” δολοφόνο που προσπαθεί να σώσει ένα νεαρό κορίτσι αφού μία δουλειά της πάει πολύ στραβά. Ταυτόχρονα βρίσκεται στο στόχαστρο των παλιών της αφεντικών, προσπαθώντας να γλυτώσει τη δική της τη ζωή και του κοριτσιού. Από πίσω της υπάρχει μία ομάδα γυναικών με την Angela Bassett, τη Michelle Yeoh, και την Carla Gugino. Το χαρακτηριστικό τους; Να κρύβουν τα όπλα τους μέσα σε βιβλία της Jane Austen.  Το καλό κομμάτι ξεκινά όταν η πρωταγωνίστρια πρέπει να συνεργαστεί με την αποξενωμένη μητέρα της για ένα κοινό σκοπό. Η μητέρα της δεν είναι καμία άλλη από τη θρυλική Lena Headey. Φαίνεται ότι όπου υπάρχει μία badass γυναίκα στο καστ, πάντοτε κρύβεται από πίσω το όνομά της.
 
View this post on Instagram
 

A post shared by Karen Gillan (@karengillan)

H νέα αυτή ταινία είναι όσο φεμινιστική της επιτρέπει να είναι ο τίτλος της

Δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το ότι πρέπει να συνδέσουμε για άλλη μία φορά τις γυναίκες δολοφόνους με κάτι γλυκό, όπως το milkshake. Αρκεί, όμως η προσπάθεια για μία ταινία με empowering χαρακτήρα και είμαστε εντάξει με αυτό. Αν μάλιστα καταφέρει να μας κερδίσει στο κομμάτι του μαύρου χιούμορ, τότε θα έχει καταφέρει πολλά. Τελευταία υπάρχει μία ιδιαίτερη τάση προς τις ψυχοπαθείς γυναίκες δολοφόνους στην οθόνη. Κάποιες φορές όμως οι συμπεριφορές και οι δουλειές τους δεν εξηγούνται με βάση την ψυχολογία. Ακόμη και τότε χαιρόμαστε να βλέπουμε γυναίκες σε θέσεις ισχύος που προορίζοντας τόσα χρόνια αποκλειστικά για άντρες. Ειδικά τώρα που καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και περιμένουμε την επόμενη σεζόν του Killing Eve, το Gunpowder Milkshake θα μας αποσπάσει για λίγο την προσοχή.