Το Instagram αποτελεί πλέον την κατεξοχήν πλατφόρμα για την προβολή προϊόντων ομορφιάς και μόδας. Λίγες μόλις ημέρες πριν, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ιταλικού οίκου μόδας Gucci, Alessandro Michele, φρόντισε για τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού στο Instagram, με βάση τα δικά του πρότυπα ομορφιάς.

Στο account @guccibeauty, δε θα συναντήσει κανείς προς το παρόν φωτογραφήσεις από πασίγνωστα μοντέλα.

Το feed αποτελείται αποκλειστικά από μία σειρά έργων που καλύπτουν θεματικές ενότητες όπως η ιστορία, ο πολιτισμός και η γεωγραφία. Στη λεζάντα κάθε φωτογραφίας επισημαίνονται στοιχεία για την ιστορία του έργου, καθώς και το τι είναι αυτό που κάνει κάθε εικονιζόμενο πρόσωπο μοναδικό. Τα έργα προέρχονται από γκαλερί ή ιδιωτικές συλλογές, όπως η γκαλερί Uffizi στη Φλωρεντία και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη. Τις λεζάντες των φωτογραφιών επιμελούνται ειδικοί συγγραφείς τέχνης, οι οποίοι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και φροντίζουν να αναδεικνύουν τα σημεία που έγκειται η ομορφιά του κάθε έργου.

Γυναίκες-μούσες καλλιτεχνών που εδώ και αιώνες αποτελούν σημεία αναφοράς της θηλυκότητας. Είναι φανερό πως ο Michele βρήκε σε εκείνες τη δική του φιλοσοφία για το τι ορίζει ως ομορφιά. Ο κόσμος της μόδας, της ομορφιάς και του Instagram ήταν εδώ και καιρό έτοιμος να δεχθεί μια αλλαγή και o Alessandro Michele έβγαλε όλους τους υπόλοιπους από τη δύσκολη θέση. Όταν η αυθεντική τέχνη που “αγκαλιάζει” την ατέλεια και την ανθρώπινη φύση συναντά τον σύγχρονο κόσμο των catwalks και των οίκων μόδας, then magic happens!

Το συγκεκριμένο account του οίκου Gucci θα φιλοξενήσει στη συνέχεια τις beauty αφίξεις, μαζί με αρώματα, fashion looks καθώς και ξεχωριστές συνεργασίες με καλλιτέχνες. Για τους απανταχού λάτρεις της μόδας, αλλά και για όσους δεν χαρακτηρίζονται ως fashion and beauty freaks, το @guccibeauty είναι ένα παράθυρο σε έναν κόσμο τόσο αλλιώτικο που ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε!