Μόλις λίγες εβδομάδες μετά απ’ όταν ανακοινώθηκε πως ο Alessandro Michele έκανε την Dakota Johnson τη μούσα του αρώματος Gucci Bloom, ο creative director του οίκου Gucci έβαλε τη γιαγιά της, το θρυλικό μοντέλο και ηθοποιό – μούσα του Alfred Hitchcock, Tippi Hedren, στην τελευταία καμπάνια του brand.
refinery29.com

Ως το νέο πρόσωπο των ρολογιών και κοσμημάτων του Gucci, η Hedren πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από φωτογραφίσεις αλλά και ένα βίντεο με αρκετό σουρεαλισμό που θυμίζει χαρακτηριστικά David Lynch.

Η Hedren ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του ’50 πρώτα ως επιτυχημένο μοντέλο πριν έρθει ο εμβληματικός της ρόλος ως Melanie Daniels στην ταινία του Alfred HitchcockThe Birds” το 1963. Η Tippi, της οποίας η καριέρα συχνά – και άδικα – καθορίζεται από την ταραγμένη και ιδιαίτερη σχέση της με τον Hitchcock, μίλησε τον Οκτώβριο, μετά το κίνημα #MeToo. Συγκρίνοντας τον ψυχρό σκηνοθέτη με τον παραγωγό Harvey Weinstein, δήλωσε για τους ισχυρισμούς περί κακοποίησης: “Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο”.

Ακριβώς όπως η Dakota ακολούθησε τα βήματα της γιαγιάς της, κυνηγώντας μια καριέρα στον κινηματογράφο, με τη σειρά της η Tippi προστίθεται τώρα χάρη στην εγγονή της στο group του Michele με τα Gucci girls.

refinerey29.com

Την νέα καμπάνια επιμελήθηκε ο φωτογράφος Colin Dodgson, στην οποία παρουσιάζει την Tippi ως μία glamorous αλλά ταυτόχρονα μυστηριώδης μάντισσα να κάθεται σε ένα τραπέζι με μεταξωτά υφάσματα γεμάτο από κρύσταλλα, να διαβάζει τις παλάμες των μοντέλων Emily Unkles, Victoria Schons, Tom Atton Moore και Tex Santos-Shaw.

Αυτό θα πει comeback. Δες επίσης:Οι πιο ωραίες στιγμές του 80s street style
featured image: refinery29.com