Στο πάνθεον των κλασικών πριγκιπισσών της Disney, και στις καρδιές μας, η Χιονάτη κατέχει μια ξεχωριστή θέση.

Εμπνευσμένη από την ομώνυμη ιστορία των αδελφών Γκριμ, η ταινία “Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι” έγινε η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που βγήκε στους κινηματογράφους κάνοντας πρεμιέρα το 1937, επηρεάζοντας σκηνοθέτες από τον Orson Welles έως τον Federico Fellini. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο κριτικός των New York Times Frank S. Nugent στην κριτική του τη δεκαετίας του ’30: «Αν το χάσετε, θα χάσετε τις 10 καλύτερες φωτογραφίες του 1938».

Η ταινία της Walt Disney για το γερμανικό παραμύθι του 19ου αιώνα έγινε τελικά η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις ποτέ μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Τώρα, η Rachel Zegler “μπαίνει” στις χρυσές παντόφλες της Χιονάτης.

Η Disney έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει περισσότερους διαφορετικούς πρωταγωνιστές στις επερχόμενες ταινίες της, ξεκινώντας με την Halle Bailey να εμφανίζεται ως Ariel στο επερχόμενο ριμέικ της Little Mermaid. Τη Χιονάτη, εν τω μεταξύ, θα υποδυθεί η Rachel Zegler, για της οποίας τον ρόλο η διαδικασία ήταν μεγάλη και χρονοβόρα. 

Όσο αφορά τον ρόλο της Κακιάς Βασίλισσας, η παραγωγή είχε κάνει την επιλογή της από νωρίς. Με άλλα λόγια, η Gal Gadot ήταν αυτή που οραματίζονταν όταν σκέφτονταν τον ρόλο, με την ίδια να δηλώνει έτοιμη να μπει στην ομάδα των iconic Disney villains, μαζί με την Angelina Jolie και την Cate Blanchett.

Η ομάδα παραγωγής είναι τόσο σπουδαία όσο και το καστ.

Ο Marc Webb —ο συγγραφέας που έγινε περισσότερο γνωστός για το “500 Days of Summer”— θα σκηνοθετήσει τη Χιονάτη, ενώ η Greta Gerwig έχει επιλεγεί για να γράψει το σενάριο. Λίγα είναι γνωστά για την πλοκή σε αυτό το στάδιο, εκτός από το ότι θα βασιστεί στην ταινία του 1937. Υπάρχει ένα πλήθος υλικού άλλωστε που θα μπορούσε να αντλήσει η Gerwig από το αρχικό παραμύθι, του οποίου υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές.

Ας σκεφτούμε αρχικά το γεγονός ότι, στην ιστορία των αδελφών Γκριμ, η Κακιά Βασίλισσα προσπαθεί πραγματικά να δολοφονήσει τη Χιονάτη πολλές φορές χρησιμοποιώντας διαφορετικά μαγικά αντικείμενα, όπως μια δηλητηριασμένη χτένα.

Η επιλογή της μουσικής και των τραγουδιών είναι ένας ακόμη λόγος που αναμένουμε την ταινία.  

Ο Benj Pasek και ο Justin Paul -η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τα soundtrack τόσο του La La Land όσο και του The Greatest Showman- θα γράψουν τη μουσική και τα τραγούδια για την ταινία. Οι μουσικές πρόβες πρόκειται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους, με τα γυρίσματα να προγραμματίζονται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο.