Η Κωνσταντίνα Λυμπέρη μεγάλωσε στην πανέμορφη Πάτρα και τα ταξίδια αποτελούν για αυτήν τρόπο ζωής. Όπως λέει «είναι ένας εθισμός από τον οποίο δεν θέλω να ξεφύγω ποτέ». Από πολύ μικρή ταξίδευε με τους γονείς της σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει ως στόχο να γυρίσει όσες περισσότερες χώρες μπορεί.

Πριν δύο χρόνια αποφάσισε να δημιουργήσει ένα travel blog για να μπορεί να μοιράζεται όσα μαθαίνει στα ταξίδια της και να εμπνέει και άλλους να ταξιδέψουν.

Τι είναι για εσένα το ταξίδι;

Το ταξίδι για μένα είναι ελευθερία, ανακάλυψη και πάνω απ’ όλα τρόπος ζωής. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου δίχως ταξίδια! Θα ήθελα, ιδανικά, να ταξιδεύω συνέχεια και να εργάζομαι μέσω ίντερνετ για να μπορώ να γνωρίζω όσο περισσότερα μέρη μπορώ!

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείς “σπίτι” σου;

Σπίτι μου αποκαλώ μόνο την Πάτρα, προς το παρόν. Εκεί μεγάλωσα και πάντα αυτό είναι το μέρος που θα μου λείπει όταν φεύγω μακριά. Δεν ξέρω αν στο μέλλον μετακομίσω σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας ή του εξωτερικού, αλλά σίγουρα δεν θα είναι όπως εκεί..

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Ο χρόνος.. Νομίζω πως το να βρεις χρόνο είναι το βασικότερο (μετά τα χρήματα). Όταν δουλεύεις όλο το χρόνο και έχεις συγκεκριμένες άδειες ή και ελάχιστες, δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις όσα ταξίδια θέλεις. Και σε περίπτωση που βρεις χρόνο, θα είναι ελάχιστος για όσα θέλεις να κάνεις.

Ωστόσο, αν αγαπάς τα ταξίδια, θα κάνεις αυτό που θες στο τέλος. Θα οργανωθείς, θα εκμεταλλευτείς τον χρόνο που έχεις και θα πας έστω για ένα σαββατοκύριακο κάπου!

Ποιο κομμάτι απολαμβάνεις περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Της προετοιμασίας! Από τη στιγμή που θα μου έρθει η ιδέα για κάποιο προορισμό μέχρι τη στιγμή που θα φτιάξω βαλίτσα. Ζω για το τελευταίο! Έχω γίνει ειδική στις βαλίτσες. Μπορώ να χωρέσω ολόκληρη ντουλάπα μέσα σ’ ένα τσαντάκι πλέον! Ωστόσο, κάθε φάση του ταξιδιού είναι για μένα ξεχωριστή.

Έχεις κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που έκανες στην παιδική σου ηλικία;

Μια φορά στη Σίφνο που είχα γίνει φίλη μ’ ένα γαϊδουράκι! Γενικά έχω αρκετές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Ταξιδεύαμε πολύ με την οικογένειά μου και θυμάμαι αρκετά πράγματα από τις διακοπές μας. Ελεύθερο κάμπινγκ σε λίμνες, αναβάσεις σε βουνά, καλοκαίρια σε νησιά του Αιγαίου και άλλα πολλά που ακόμα αναπολώ..

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Αγαπημένο μέρος, χμ, η Disneyland! Γιατί πιστεύω πως ό,τι ηλικία και αν έχεις, όταν την επισκεφτείς, γίνεσαι πάλι παιδί και το ζεις στο έπακρο!

Τι σου έχουν διδάξει τα ταξίδια σου;

Τα ταξίδια είναι μια συνεχής μόρφωση. Κάθε προορισμός έχει κάτι να προσφέρει. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι μου δίδαξαν να είμαι ευγνώμων για όσα έχω καθώς και για το ότι γεννήθηκα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Μιχαήλ Βαρθακούρης απαθανατίζει το κυκλαδίτικο καλοκαίρι, όπως δεν το έχεις ξαναδεί