Γρανίτα καρπούζι με μέντα και vodka

H συνταγή για τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Το να κάθεσαι στην βεράντα τα βράδια διαβάζοντας ένα βιβλίο, παρέα και με ένα δροσιστικό ποτό είναι το αγαπημένο σου; Τι θα έλεγες όμως, αν είχες και έτοιμες στο ψυγείο να σε περιμένουν γρανίτες καρπούζι με μέντα και vodka; Αν σ'αρέσει η ιδέα, τότε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις μόνη σου.

Υλικά:

- 4 κούπες καρπούζι κομμένο σε κυβάκια - χυμό από 2 λάιμ - 1 μικρό ματσάκι φρέσκιας μέντας (ή δυόσμου) - 2 κουταλιές του γλυκού ροδόνερο - 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη - 85 γρ. vodka

Ρίξε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια ρίξε το μείγμα σε παγοθήκες (σε φόρμα παγωτού) και πρόσθεσε ξυλάκια. Άφησε τα όλο το βράδυ στην κατάψυξη και απόλαυσε την επόμενη ημέρα.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.