Όταν έρχεται ή ώρα μετά από ένα γεύμα να απολαύσεις το επιδόρπιο οι επιλογές είναι πολλές. Γλυκά με βάση τους τη σοκολάτα ή τα φρούτα, κλασικά σιροπιαστά ή παραδοσιακά γλυκίσματα είναι όλα μέσα στις πιθανές επιλογές σου.

Εάν έχεις ταξιδέψει ποτέ στην Ιταλία θα ξέρεις σίγουρα πως εκεί επιδόρπιο θεωρούν και -ή καλύτερα μόνο- τον καφέ και ότι είναι φτιαγμένο από αυτόν. Εδώ θα δεις μια συνταγή για ένα επιδόρπιο που ναι μεν θα λάτρευαν οι Ιταλοί αλλά είναι ό,τι χρειάζεσαι για αυτές τις λίγο πιο ζεστές μέρες του φθινοπώρου. Μια απολαυστική γρανίτα με καφέ και φυσικά μπόλικη σαντιγί.

Υλικά για 6-8 ποτήρια:

  • 2 φλιτζάνια (500ml) δυνατός εσπρέσο
  • 5-6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι (200ml) κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας Amaretto

Εκτέλεση:

Εάν ο εσπρέσο είναι κρύος, ζέστανέ τον ελαφρώς, ώστε η ζάχαρη άχνη να διαλυθεί πιο εύκολα. Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ που να είναι κατάλληλο για την κατάψυξη και άφησέ το να κρυώσει για 1 ώρα. Μετά από 1 ώρα, βγάλε το μπολ από την κατάψυξη και ανακάτεψέ το πάλι με ένα πιρούνι.

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το Amaretto. Σερβίρετε τη γρανίτα και από πάνω την κρέμα σε χαμηλά ποτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Εύκολη ντοματοτυρόπιτα στο τηγάνι