Αυτή την εβδομάδα, η Gwyneth Paltrow, που έχει εξελιχθεί σε ειδική σύμβουλο ευεξίας, αποκάλυψε τα σχέδιά της να μετατρέψει το πολύ επιτυχημένο brand της σε μια σειρά podcast τεσσάρων μερών, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Το podcast, με τίτλο «The Goop Pursuit» θα επικεντρωθεί σε τέσσερα «συνολικά» θέματα: ευχαρίστηση και σεξ, εύρεση ομορφιάς, πλοήγηση στις αλλαγές της ζωής και θεραπεία σε μια «άρρωστη» κοινωνία, σύμφωνα με την Paltrow, η οποία μίλησε στο Vanity Fair για τo επερχόμενο project.

«Εξερευνούμε τόσα πολλά διαφορετικά θέματα στο Goop», είπε η οσκαρική ηθοποιός, «και μπορούμε να εξερευνήσουμε πολλά από αυτά με κάποια μορφή, είτε μέσω ενός άρθρου στον ιστότοπό μας, είτε μέσω μιας συνέντευξης με κάποιον ειδικό στο The Goop Podcast, την τηλεοπτική μας σειρά ή ένα βιβλίο Goop».

«Αλλά αυτά είναι τα τέσσερα πρωταρχικά θέματα – η ευχαρίστηση και το σεξ, η εύρεση της ομορφιάς, ο τρόπος με τον οποίο πλοηγούμαστε σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή, πώς αρχίζουμε να θεραπευόμαστε σε μια άρρωστη κοινωνία – στα οποία μας ενδιέφερε να εμβαθύνουμε. Και θέλαμε να τα εξερευνήσουμε μέσα από την αφήγηση και τη δύναμη της αληθινής αφήγησης», συνέχισε.

Η ηθοποιός υπόσχεται στους ακροατές μια «αυτόνομη και οικεία αφηγηματική εμπειρία». Στο podcast των τεσσάρων μερών, η Paltrow θα συμμετέχει σε εκτενή συζήτηση με ειδικούς σε αυτούς τους τομείς. Αντί για ηθοποιούς και τραγουδίστριες, η ηθοποιός θα πάρει συνεντεύξεις από «καινοτόμους». Στο επεισόδιο με τίτλο «Leaning into Pleasure», για παράδειγμα, παίρνει συνέντευξη από την Penda N’diaye, την ιδρύτρια του Pro Hoe, ενός brand που επικεντρώνεται στη σεξουαλική απελευθέρωση στις κοινότητες μαύρων. Η 90λεπτη συζήτηση για την ευχαρίστηση θα εξετάσει πώς βιώνεται, τι την εμποδίζει και πώς οι επιθυμίες μας μπορούν να εκφραστούν πλήρως σε μια κοινωνία γεμάτη ταμπού.

Τα άλλα επεισόδια έχουν και τους δικούς τους αντίστοιχους καινοτόμους. Στο «Healing in a Sick Society», η Paltrow μιλά με τον δρ. Will Siu, έναν ψυχίατρο με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος επίσης ασχολείται με θεραπείες «υποβοηθούμενες από την ψυχεδέλεια», δηλαδή τεχνικές ayahuasca.

Στο «Finding Beauty», καλεσμένη της Paltrow είναι η LGBTQAI ακτιβίστρια και συγγραφέας του The Bold World, Jodie Patterson. Και στο «Coming Home to Yourself», που θα καλύψει την πλοήγηση σε αυτές τις σημαντικές αλλαγές στη ζωή που αναφέρθηκαν προηγουμένως, ο ερωτώμενος είναι ο δρ. Thema S. Bryant, κλινικός ψυχολόγος και εκλεγμένος πρόεδρος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

Η σειρά πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους και συγκεκριμένα στις 13 Ιανουαρίου 2023 και αναμένεται με ανυπομονησία από τους fans του brand, που κυκλοφόρησε ως μάρκα ηλεκτρονικού εμπορίου το 2014, με την εταιρεία να αξίζει σήμερα περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια.