Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες μία γυναίκα άνω των 50 να εξερευνά τη σεξουαλικότητά της στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα με έναν μικρότερο σε ηλικία άντρα; Ακριβώς, ούτε εμείς μπορούμε να θυμηθούμε. Ωστόσο, η νέα ταινία με πρωταγωνίστρια την Emma Thompson και τον Daryl McCormack έρχεται σε μία στιγμή που ολοένα και περισσότερες γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, αισθάνονται την ανάγκη να τα βρουν με τον εαυτό τους και τη σεξουαλικότητά τους και να μιλήσουν ανοιχτά γι’αυτή την εμπειρία, ενδυναμώνοντας πολλές ακόμη να κάνουν το ίδιο.

Το Good Luck To You, Leo Grande αποδεικνύει ότι σεξουαλική αφύπνιση μίας γυναίκας δεν συμβαίνει μόνο μία φορά όσο είναι νέα

Η Emma Thompson υποδύεται τη Nancy Stokes, μία γυναίκα που έχει μείνει χήρα μετά το θάνατο του συζύγου της κι έχει βγει στη σύνταξη. Θέλοντας λοιπόν να γνωρίσει και πάλι από την αρχή τον εαυτό της, προσλαμβάνει έναν σεξεργάτη, τον Leo Grande. Όπως θα ήταν αναμενόμενο, τα πράγματα στην αρχή είναι πολύ άβολα μεταξύ τους. Η Nancy δε μπορεί να βρει τα πατήματά της, ωστόσο ο Leo είναι πάντοτε εκεί και τη στηρίζει δείχνοντας κατανόηση. Φυσικά, οι δυο τους δεν αργούν να συνδεθούν σε ένα πιο ανθρώπινο επίπεδο, κάτι που ίσως κανείς από τους δύο δεν περίμενε.

Μία sex-positive κωμωδία με πολλά ευτράπελα

Η Emma Thompson μέσα από αυτόν τον ρόλο της υπενθυμίζει στις γυναίκες όλου του κόσμου, ότι ποτέ δεν είναι αργά για να αισθανθούν και πάλι σεξουαλικά ενεργές. Μπορεί αυτό να φαίνεται άβολο σε μερικές, ή και παράδοξο, δεν παύει να είναι όμως κάτι που υπάρχει συχνά στο πίσω μέρος των γυναικών. Απλά έως σήμερα οι γυναίκες αυτές δεν έχουν την ορατότητα που θα ήθελαν και που τους αναλογεί τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στην πραγματική ζωή.

Επομένως, από αυτήν εδώ την κωμωδία να περιμένεις τα πάντα: άπλετο σεξ, δωμάτια ξενοδοχείων, σαμπάνια να ρέει και μία Emma Thompson πιο άνετη από ποτέ με τον εαυτό της.