Μπορεί το ρητό να λέει πως τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία, αλλά στην περίπτωσή μας οι τρεις πρωταγωνίστριες της σειράς τα χρειάζονται όσο τίποτα άλλο. Δάνεια, δικαστικές διαμάχες για την επιμέλεια του παιδιού και ένα μικρό κορίτσι που χρειάζεται ιατρική περίθαλψη λόγω μιας σοβαρής ασθένειας του αναπνευστικού είναι αυτά που βασανίζουν τις πρωταγωνίστριές μας. Η σειρά του NBC, Good Girls, φιλοδοξεί να μοιραστεί μαζί μας το πώς τρεις μαμάδες έφτασαν σε τέτοιο σημείο απελπισίας, ώστε να σχεδιάσουν να ληστέψουν ένα τοπικό μαγαζί για να καταφέρουν να συγκεντρώσουν 30.000 δολάρια, τα οποία θα έλυναν τα προβλήματά τους. Μέσα από καθημερινές ρεαλιστικές καταστάσεις και χιούμορ, η σειρά δε στέκεται μόνο σε μια ιστορία με αίσιο τέλος αλλά δίνει μια εξαιρετικά καλή πλοκή που ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα. Εάν, όμως, δεν σε έχω πείσει ακόμα να παρακολουθήσεις αυτή τη σειρά, παρακάτω θα βρεις τρεις καλούς λόγους που θα σε κάνουν να το βάλεις στα άμεσα σχέδιά σου.

1.Οι πρωταγωνίστριες έχουν φοβερή χημεία

Η Ruby, η Annie και η Beth δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ταιριαστές. Κάθε σκηνή που περιλαμβάνει και τις τρεις μαζί καταφέρνει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και αυτό οφείλεται στην καταπληκτική χημεία που έχουν μεταξύ τους. Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το cast αποτελεί ένα μεγάλο συν της σειράς. Με μια πρώτη ματιά μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει πως αυτές οι τρεις γυναίκες ίσως να μην ταίριαζαν, όμως η κάθε μία με τον δικό της χαρακτήρα ισορροπεί αυτή τη σχέση και της δίνει τη δυναμική που χρειάζεται.

2. Η πλοκή εξελίσσεται περισσότερο όσο προχωρούν τα επεισόδια

Μπορεί να έχεις ήδη σκεφτεί πως η ιστορία που προβάλλει το Good Girls σου θυμίζει το Breaking Bad: ένας άνθρωπος που στρέφεται προς την εγκληματική δραστηριότητα για να βοηθήσει την οικογένειά του, είναι ένα συχνό story ομολογουμένως. Όμως αυτό το τεράστιο σχέδιο που καταστρώνουν οι πρωταγωνίστριες για να σώσουν τις οικογένειές τους και να λύσουν τα προβλήματά τους, έχει μεγάλες επιπτώσεις. Μετά τη ληστεία υπάρχουν πολλές επιπλοκές για τις ηρωίδες μας, που δίνουν όλο το χώρο για να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο η ιστορία.

3. Η υποκριτική ικανότητα της Ruby

Η Ruby (Retta) είναι γνωστό πως αποτελεί μια κατ’εξοχήν κωμική φιγούρα. Αυτό που δεν περίμενε κανείς όμως είναι πόσο καλές υποκριτικές ικανότητες έχει, ενσαρκώνοντας επάξια ένα δραματικό ρόλο. Και οι τρεις μαμάδες έχουν έναν ιδιαίτερο λόγο που αποφασίζουν να ληστέψουν εκείνο το μαγαζί, όμως η Ruby καταφέρνει να σε συνεπάρει και ίσως για μια στιγμή σου περάσει από το μυαλό πως εκείνη έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη. Σε έναν διαρκή αγώνα να εξασφαλίσει στην κόρη της το φάρμακο που χρειάζεται συχνά βλέπουμε αυτή τη μητέρα σε απόγνωση καθώς δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο αφού εκτός από το παιδί της πρέπει να συγκρατήσει και τον ίδιο της τον εαυτό. Και οι τρεις έχουν προβλήματα αλλά το ταλέντο της Retta σε κάνει να επενδύσεις συναισθηματικά σε αυτό τον χαρακτήρα.

featured image: variety.com