Τα Golden Globes τίμησαν την Ellen DeGeneres με το Carol Burnett Award for Achievement in Television. Η Kate McKinnon της έδωσε το βραβείο με έναν από καρδιάς, αλλά και ξεκαρδιστικό λόγο. Η star του SNL, παλιότερα μιμούνταν τέλεια τη DeGeneres και έχει άπειρες φορές εμφανιστεί στο show της. Όσο, λοιπόν, η  Kate έκανε αστεία για τα ρούχα που έχει πάρει από τη DeGeneres (από Stan Smiths μέχρι πουκάμισα), ανοίχτηκε και για το πόσο η παρουσιάστρια με το coming out της και την άμεση και ειλικρινή στάση της απέναντι στη σεξουαλικότητά της, ενέπνευσε την ίδια, ως μια νέα, gay γυναίκα.

“Το 1997, όταν η sitcom της Ellen ήταν ψηλά σε δημοτικότητα, ήμουν στο υπόγειο της μητέρας μου σηκώνοντας βάρη μπροστά σε έναν καθρέφτη, σκεπτόμενη “Είμαι gay;”, είπε η McKinnon. Έπειτα, προσέθεσε: “Και ήμουν και ακόμα είμαι. Αλλά αυτό είναι ένα πολύ τρομακτικό πράγμα να μαθαίνεις ξαφνικά για τον εαυτό σου”. Έκανε μάλιστα χιούμορ πως μοιάζει σαν να κάνεις ένα τεστ και να μαθαίνεις ξαφνικά πως είσαι εξωγήινος.

Ωστόσο, η ιστορική στιγμή της Ellen άλλαξε τα πάντα.

“Το μόνο που το έκανε λιγότερο τρομακτικό ήταν το να βλέπω την Ellen στην τηλεόραση”, συνέχισε η McKinnon. “Ρίσκαρε ολόκληρη τη ζωή της και ολόκληρη την καριέρα της στο βωμό του να πει την αλήθεια της και υπέφερε πολύ για αυτό. Φυσικά, οι στάσεις αλλάζουν, αλλά μόνο γιατί άνθρωποι σαν την Ellen πηδούν στη φωτιά και τις κάνουν να αλλάζουν. Και αν δεν την είχα δει στην τηλεόραση, θα είχα σκεφτεί, ‘δε θα μπορέσω ποτέ να είμαι στην TV, δεν αφήνουν LGBTQ να υπάρχουν στην ΤV και περισσότερο από αυτό, θα είχα συνεχίσει να σκέφτομαι πως είμαι ένας εξωγήινος και ίσως δεν έχω καν το δικαίωμα να είμαι εδώ. Οπότε, σε ευχαριστώ, Ellen, που μου έδωσες μια ευκαιρία”.

Δεν ξέρουμε για σένα, πάντως εμείς ψάχνουμε τα χαρτομάντιλά μας.

featured image: E!