Κάθε χρόνο, μόλις μπαίνει η άνοιξη, στα shows των οίκων μόδας κυριαρχούν οι λαμπερές υφές. Τα μακιγιάζ γίνονται πιο δροσερά, πιο διάφανα. Οι γυαλάδες παίρνουν τη θέση των ματ υφών του χειμώνα. «Γυμνή» επιδερμίδα που συνοδεύεται από nude χείλη και μάτια. Τα ζυγωματικά τονίζονται διακριτικά και τα κρεμώδη, σχεδόν αόρατα, προϊόντα μπαίνουν για τα καλά στο προσκήνιο. Οι glossy υφές δεν περιορίζονται μόνο στο πρόσωπο. Βασικός πρωταγωνιστής του make-up look μας είναι και τα μάτια αλλά και τα χείλη. Για καθημερινές εμφανίσεις τα μονοχρωματικά μακιγιάζ έχουν την τιμητική τους. Δίνουν έναν αέρα ανεπιτήδευτης θηλυκότητας. Ειδικά τα πιο glossy, monochromatic μακιγιάζ αποτελεί διαχρονικά μια από τις πιο ισχυρές τάσεις της πασαρέλας.

Πως μπορούμε να εντάξουμε το glossy monochromatic look στο καθημερινό μας μακιγιάζ;

Με ένα, το πολύ δύο προϊόντα θα αποκτήσουμε αυτή την πολυπόθητη λάμψη στην εμφάνισή μας. Μπορούμε να επενδύσουμε σε κάποιο πολύ-χρηστικό stick προσώπου. Τέτοιου τύπου προϊόντα μπορούν να τοποθετηθούν σε μάτια, χείλη και ζυγωματικά, κάνοντας παιχνιδάκι την όλη διαδικασία του μακιγιάζ μας. Σε κάποια απαλή ροδακινί απόχρωση για ένα πιο nude, ουδέτερο αποτέλεσμα. Ακόμα και σε απόχρωση σάπιο μήλο για να δώσει μια νότα υγείας στο πρόσωπο και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά μας.

Βασικό tip στην όλη διαδικασία είναι να ζεστάνουμε λίγο το προϊόν πριν το τοποθετήσουμε στο πρόσωπό μας. Βάζουμε λίγο από τη συσκευασία στην παλάμη μας, για να πάρει τη θερμοκρασία του σώματός μας. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια θα βοηθήσει στο να ενσωματωθεί και να γίνει ένα με την επιδερμίδα μας. Θα φαίνεται σαν να είναι το φυσικό μας χρώμα.

joannablair.com

Ένα extra tip για τις πιο τολμηρές ή και όσες έχουμε λίγο πιο ξηρή επιδερμίδα είναι το lip gloss ή κάποιο lip balm

Ναι, ναι καλά άκουσες. Εκτός από το να δώσουν ένα γεμάτο, sexy, δροσερό αποτέλεσμα στα χείλη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως multi use product. Τα προϊόντα τέτοιου τύπου δίνουν ένα διακριτικό glossy αποτέλεσμα, χωρίς να φαίνεται επιτηδευμένο. Σε κάποια δροσερή απόχρωση ή ακόμα και διάφανο, μπορεί να τοποθετηθεί στο καπάκι των ματιών για να τα τονίσει διακριτικά. Επιπλέον μπορεί να δώσει και ένα βρεγμένο αποτέλεσμα ακόμα και στα ζυγωματικά μας, ως highlighter.

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από ένα glossy, καθημερινό μακιγιάζ; Κάτι που θα τονίσει διακριτικά τα δυνατά μας σημεία, χωρίς να φαίνεται ότι έχουμε προσπαθήσει πολλή ώρα γι’ αυτό;


Featured image: Byrdie