Αν αγαπάς κι εσύ τον αλμυρό-γλυκό συνδυασμό, τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις αυτό το γλυκό. Θα δεις ότι o συνδυασμός των αλμυρών pretzels με την γλυκύτητα των φρούτων θα μπει στην λίστα με τις αγαπημένες σου γεύσεις.

Θα χρειαστείς:

4 κούπες μικρά pretzels

6 κ.σ. βούτυρο

1/4 της κούπας ζάχαρη

ένα πακέτο ζελέ φράουλας

1 κιλό φρέσκιες φράουλες κομμένες στη μέση

2 κούπες σαντιγί

1 βάζο κρέμα marshmallow

2/3 της κούπας τυρί κρέμα

2/3 της κούπας ζαχαρούχο γάλα

Μέθοδος:

Βάλε τα pretzels σε ένα μίξερ (κράτησε μερικά για το σερβίρισμα) και θρυμμάτισε τα. Πρόσθεσε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά. Βουτύρωσε το ταψί σου και με τα χέρια σου δημιούργησε τη βάση του γλυκού σου, απλώνοντας το μείγμα στον πάτο σε μία ομοιόμορφη στρώση.

Σε ένα άλλο μπολ φτιάξε το μείγμα για το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις στο κουτί του. Βάλτο στο ψυγείο για μισή ώρα ανακατεύοντας το κάθε τόσο.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα marshmallow και πρόσθεσε το μείγμα του ζελέ ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί. Πρόσθεσε τις μισές φράουλες και τη μία κούπα σαντιγί και βάλε το μείγμα σου πάνω από την στρώση της βάσης.

Τοποθέτησε το γλυκό σου στο ψυγείο για 4-6 ώρες τουλάχιστον. Σέρβιρε με τις υπόλοιπες φράουλες, την υπόλοιπη σαντιγί και τα pretzels που κράτησες.

featured photo: www.tasteofhome.com