Τα κριτήρια για υγιή επιδερμίδα μοιάζουν πολύ λιτά. Καθαρό και φωτεινό δέρμα, ενυδάτωση και λάμψη.
Ο ορισμός ”glass skin” ή ‘yuri pibu’ στα Κορεάτικα αναφέρεται στο διάφανο δέρμα που είναι λείο, λαμπερό και διάφανο, σαν γυαλί. Ποιο είναι το κλειδί για να συμβεί αυτό; Η συνέπεια. Στον καθαρισμό, την απολέπιση, την ενυδάτωση.

1. Καθαρισμός

Και διπλός μάλιστα. Θα πρέπει να ξεκινήσεις με ένα λάδι καθαρισμού που θα απομακρύνει τα κατάλοιπα του make-up και τους ρύπους. Μετά ακολούθησε με ένα καθαριστικό που έχει βάση το νερό ή ένα καθαριστικό που κάνει αφρό ώστε να καθαρίσεις ό,τι έχει απομείνει.

2. Απολέπιση

Για απαλό και λαμπερό δέρμα, το βήμα της απολέπισης είναι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα είτε με τη βοήθεια συσκευών που κάνουν απολέπιση ή με προϊόντα.  Τα προϊόντα με οξέα και ένζυμα είναι ιδανικά ή μπορείς να το συζητήσεις περισσότερο με την αισθητικό σου για κάποιο πιο εξειδικευμένο peeling. Η διαδικασία της απολέπισης θα επιτρέψει στα προϊόντα που θα ακολουθήσουν να απορροφηθούν καλύτερα και να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

3. Φωτεινότητα

Η βιταμίνη C είναι για τη φροντίδα της επιδερμίδας ό,τι το μικρό μαύρο φόρεμα για τη μόδα. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, τα σημάδια ακμής, τις δυσχρωμίες και αφήνει “καθαρό” τόνο στην επιδερμίδα. Χρησιμοποίησε προιόντα με βιταμίνη C στην πρωινή σου ρουτίνα, πάντα μαζί με αντηλιακό.

4. Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό στοιχείο για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος και παίζει σημαντικό ρόλο στον στόχο ”glass skin”. Mετά τη βιταμίνη C βάλε ένα serum με υαλουρονικό οξύ, το οποίο βοηθά το δέρμα να συγκρατήσει το νερό και να διατηρήσει το δέρμα ενυδατωμένο.

5. Διατήρηση της ενυδάτωσης

Οι ενυδατικοί οροί έχουν σκοπό να συγκρατήσουν το νερό μέσα στην επιδερμίδα ενώ η ενυδατική κρέμα κλειδώνει και φυλακίζει τους ενυδατικούς παράγοντες. Ψάξε για ενυδατικές κρέμες που είναι πλούσιες σε ceramids ή βρες overnight ενυδατικές μάσκες για να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί με λεία και σούπερ ενυδατωμένη επιδερμίδα.