Η σειρά που κάποιοι τη χαρακτήρισαν σαν το Sex and the city της γενιάς μας, τελείωσε. Μετά από 6 σεζόν γεμάτες φιλία, τσακωμούς, σχέσεις, σεξ και πολύ γυμνό, φαίνεται πως η Hannah βρήκε επιτέλους την ηρεμία που τόσο έψαχνε στα μάτια του Grover, του γιου της.

*spoilers**spoilers**spoilers**spoilers*

Το τελευταίο επεισόδιο ξεκινάει με τη Hannah ξαπλωμένη στο κρεβάτι της αγκαλιά με τη Marnie. Για ακόμη μια φορά η Hannah ακούει κάποιον να της λέει ότι θέλει να τη βοηθήσει στην ανατροφή του παιδιού της. Αφού όλα τα προηγούμενα σχέδια κατέρρευσαν και η-ίσως- πιο εγωκεντρική περσόνα που έχει η υπάρξει σε τηλεοπτική σειρά ξέρει ότι δε θα τα καταφέρει μόνη, αποδέχεται την πρόκληση.

Το εγχείρημα με τον Adam απέτυχε, η Shoshanna παντρεύτηκε και δεν ήθελε να κρατήσει άλλες επαφές, η Jessa αποφάσισε να βρει τον εαυτό της για μια ακόμη φορά και ο Elijah βρήκε την πορεία του ως σταρ σε μιούζικαλ.

Ίσως το τέλος να ήταν κάπως λάθος ή μπορεί να ήταν και πολύ σωστό. Μια σειρά που βασίστηκε στις δυσκολίες της φιλίας και των ερωτικών σχέσεων, μια σειρά που έδειξε ότι πρέπει το διαφορετικό να είναι αποδεκτό και ότι τα παραπάνω κιλά είναι γοητεία και περηφάνια, έκανε τον κύκλο της απομονώνοντας όλους τους πρωταγωνιστές και δίνοντας στον καθένα μια διαφορετική πορεία. Ίσως η Lena Dunham να ήθελε να δείξει για μια ακόμη φορά ότι δεν πορεύονται όλοι οι άνθρωποι μαζί και αυτό είναι Ο.Κ.

Διάβασε τα 33 facts για τη Lena Dunham

Το κορίτσι που στο πρώτο επεισόδιο που παίχτηκε 15 Απριλίου 2012 έμαθε από τους γονείς του ότι σταματάει η οικονομική ενίσχυση και πρέπει να σταθεί στα πόδια του, έφτασε 16 Απριλίου 2017 να χτίζει τη δική του, μονογονεική, οικογένεια και να καταλαβαίνει ότι μόνη της μπορεί να κάνει πολλά. Μακριά από τη Νέα Υόρκη που την έκανε αυτό που είναι και μακριά από τους ανθρώπους της.

Για ακόμη μια φορά (θα είναι η τελευταία;) την είδαμε να πηγαίνει σπίτι με αστυνομική επιτήρηση, και φυσικά χωρίς παντελόνι. Ένα κορίτσι που πολλές φορές θέλαμε να μπούμε μέσα στην οθόνη και να το χτυπήσουμε,  ένα κορίτσι που δε θα μεγαλώσει ποτέ, μαθαίνει επιτέλους ότι πρέπει να φροντίσει ένα ακόμη άτομο, κάτι που στην αρχή της σειράς φάνταζε αστείο.

Όποια και αν είναι τα συναισθήματα που θα σου αφήσει αυτό το φινάλε (μετά το τέλος από άλλες σειρές είχες ένα αίσθημα #δεν_ξέρω_τι_να_κάνω_με_τη_ζωή_μου) ένα είναι σίγουρο. Ότι η Lena ήρθε για να μας δείξει ότι είναι Ο.Κ. να είσαι περίεργος και την ευχαριστούμε.

P.S. 1 ελπίζουμε να τα πούμε στην ταινία σας κορίτσια.

P.S. 2 ελπίζουμε να είστε όλες μαζί γιατί ποτέ δε θα σταματήσουμε να πιστεύουμε στη φιλία.