Εάν έχεις διάθεση για movie night και δεν θες να δεις ακόμη μια φορά κλαίγοντας το Ημερολόγιο σου έχουμε την τέλεια εναλλακτική: girl power movies. Ταινίες στις οποίες μια γυναίκα ή ακόμη καλύτερα μία παρέα από αυτές αλλάζουν τη ζωή τους και το κόσμο γύρω τους. Σκέφτεσαι κάτι πιο inspiring;

Fried Green Tomatoes – 1991

H φιλία δύο γυναικών με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Η Evelyn που δεν είναι ευτυχισμένη στη ζωή της γνωρίζει τη Ninny και ακούει την ιστορία της πόλης Whistle Stop και των ανθρώπων που ζούσαν εκεί. Μια διήγηση που θα ενδυναμώσει τη φιλία τους αλλά θα δώσει και τις απαντήσεις στην Evelyn σχετικά με την ζωή της.

mv5bowq1zwe0mtqtmmewos00yja3ltgyztatnjy5odeyztjjndi2xkeyxkfqcgdeqxvynje5mjuyotm-_v1_

Εat, Pray, Love – 2010

H ιστορία της Liz ξεκίνησε από τις σελίδες ενός βιβλίου και έγινε ταινία που ενέπνευσε πολλές γυναίκες να ξαναβρούν την έμπνευση για ζωή.

Liz Gilbert: I wanna go someplace where l can marvel at something. Language, gelato, spaghetti, something.

mv5bmty5ndkynzkym15bml5banbnxkftztcwndqyndk0mw-_v1_

Bend It Like Beckham – 2002

Δύο Ινδές, 18χρονες ονειρεύονται να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο παρά τις αντιρρήσεις των γονιών τους. Πόσο δυνατή είναι η θέληση και πόσο μπορείς να νικήσεις όταν επιμένεις;

mv5bmtg1njk5njczm15bml5banbnxkftztywnjc2ntq3-_v1_

Kill Bill – 2003 Η ταινία που μας δίδαξε πως όταν η ζωή στα φέρνει πολύ άσχημα, όταν χάνεις όλα όσα είχες και βλέπεις τους πιο στενούς σου ανθρώπους να σε προδίδουν, τότε είναι η στιγμή να πάρεις την εκδίκηση σου. Βλέποντας την Uma Therman να «καθαρίζει» τα κατάλοιπα του παρελθόντος της θα σηκωθείς από το καναπέ ζητωκραυγάζοντας.

mv5bytczmgfiowitmja3mi00ytu5lwiwmdgtyteznjrkndkwmte2xkeyxkfqcgdeqxvynzq1odk3mtq-_v1_ Hunger Games – 2012 Ένα κορίτσι απέναντι σε ένα ολόκληρο τυραννικό καθεστώς. Ξεκινώντας με σκοπό να σώσει την αδελφή της, γίνεται ηρωίδα και παρασύρει έναν ολόκληρο λαό στην επανάσταση της. Τελικά δεν γίνονται μόνο τα αγόρια super heroes.

hunger-games-2012 Legally Blonde – 2003 Για να γίνεις δικηγόρος πρέπει να είσαι ξινή, κακιά και απότομη. Ή και όχι. Η Ριζ Γουδερσπουν ενσαρκώνει το ρόλο της χαριτωμένης ξανθιάς με το ροζ ταγέρ που δείχνει πως δεν χρειάζεται να αλλάξεις για να πετύχεις το όνειρο σου, χρειάζεται μόνο να φέρεις το στόχο στα μέτρα σου. Μετά τη προβολή θα νιώθεις έτοιμη για μια θέση στον Άρειο Πάγο.

legally-blonde-2003 Erin Brockovich – 2000 Η Julia Roberts είναι μια άνεργη χωρισμένη μητέρα 3 παιδιών που βάζοντας μπροστά το πείσμα και την επιμονή της καταφέρνει να ξεσκεπάσει ένα τεράστιο σκάνδαλο με πολιτικές και οικολογικές προεκτάσεις και φέρνοντας δικαιοσύνη σε δεκάδες οικογένειες. Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και η Roberts κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο για την άψογη ερμηνεία της.

erin-brockovich-2000 Devil wears Prada – 2006 Μια απόφοιτη δημοσιογραφίας γίνεται βοηθός της διευθύντριας του μεγαλύτερου fashion περιοδικού στο κόσμο. Στη πορεία της εκεί θα μάθει πολλά για τη μόδα και τις γυναίκες που δουλεύουν σε αυτή και θα καταλάβει τι είδους γυναίκα θέλει τελικά να γίνει η ίδια.

devil-wears-prada-2006 Mona Lisa smile – 2003 Julia πάλι εσύ; Σε έναν αρκετά διαφορετικό ρόλο εδώ, καθηγήτρια τέχνης σε ένα ιδιωτικό σχολείο θηλέων της δεκαετίας του ’50 η Roberts έρχεται να ταράξει τις υπάρχουσες απόψεις σχετικά με τη θέση της γυναίκας στη κοινωνία. Δείχνει στις μαθήτριες της ότι ο γάμος δεν είναι μονόδρομος και έρχεται σε σύγκρουση με τις ίδιες αλλά και με τους γύρω της. Απλά υπέροχη.

mona-lisa-smile-2003