Στο κυνήγι για το super ingredient, που θα δώσει ένα extra boost στη ρουτίνα ομορφιά μας, κατά καιρούς έχουμε δοκιμάσει πολλά. Λάδι καρύδας, αβοκάντο, καφές και πολλά ακόμα.

Μέχρι σήμερα το ginger αποτελούσε έναν σύμμαχο περισσότερο της υγείας μας. Ήταν γνωστό για την ιδιότητά του να καταπολεμά τα συμπτώματα του κρυολογήματος, αλλά και να θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας. Άντε και για να μας ανακουφίζει από τον πόνο στο στομάχι. Η θαυματουργή αυτή πικάντικη ρίζα έχει τελευταία βρεθεί να έχει εξαιρετικά οφέλη εκτός από την υγεία μας και για τη συνολική μας ομορφιά.

Ας δούμε τι μπορεί να προσφέρει το ginger στη beauty routine μας και πώς να ανανεώσει την εμφάνισή μας.

Μείωση ουλών και σημαδιών

Η πιπερόριζα είναι μια βόμβα αντιοξειδωτικών στοιχείων. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο σύμμαχο στην προσπάθειά μας να ξεφορτωθούμε σημάδια υπερ-χρωμάτωσης. Τρίβοντας μια φέτα ginger δύο φορές τη μέρα στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα, θα διαπιστώσουμε μέσα σε λίγους μήνες μεγάλη διαφορά.

Αντιγηραντικές ιδιότητες

Το γεγονός ότι το ginger είναι τόσο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές και θρεπτικές ουσίες, μόνο ευεργετικό μπορεί να αποδειχθεί για την εμφάνισή μας. Η πιπερόριζα κατορθώνει να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, που ενοχοποιούνται για πρόωρη γήρανση. Ταυτόχρονα δίνει boost στην ελαστικότητα της επιδερμίδας μας, θωρακίζοντας την από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις.

Κάνει τα μαλλιά να μακραίνουν γρηγορότερα

Το ginger μπορεί να κινητοποιήσει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος. Εφόσον αποτελέσει συστατικό κάποιας μάσκας μαλλιών, η αύξηση της κυκλοφορίας έχει ως αποτέλεσμα τη γρηγορότερη ανάπτυξη της τρίχας. Επιπλέον, τα μαλλιά μας χρήση με τη χρήση εμφανίζονται πιο ανθεκτικά και λαμπερά.

Καταπολεμά την κυτταρίτιδα

Εφόσον χρησιμοποιηθεί ως μέρος της περιποίησης του σώματός μας, το ginger μπορεί να μας δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Εκτός του ότι το δέρμα, μετά από συστηματική χρήση του, εμφανίζεται πιο τονωμένο και ελαστικό, υπάρχει και κάτι περισσότερο: Δεδομένου ότι το ginger τονώνει τη μικρο-κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για τη θεαματική μείωση της κυτταρίτιδας. Ένα scrub σώματος πλούσιο σε πιπερόριζα θα δώσει ένα καλό boost στη σφριγηλότατα της επιδερμίδας μας.


Featured image: byrdie.com