Το τέλος και αυτού του χρόνου πλησιάζει και ίσως κάνεις τον απολογισμό σου γι’ αυτόν που πέρασε. Και για πες, πόσες καλές πράξεις έκανες φέτος; Ή μήπως δεν έκανες; Όχι γιατί είσαι κακός άνθρωπος αλλά γιατί η βεβαρημένη καθημερινότητα πολλές φορές δε μας αφήνει να τις κάνουμε. Τώρα λοιπόν που φτάνει το τέλος αυτού του έτους προτείνω να κάνεις όσες καλές πράξεις δεν έκανες όλο τον χρόνο.

Άφησε για λίγο το πνεύμα των Χριστουγέννων να σε επηρεάσει και γίνε για λίγο καλή νεράιδα κάνοντας τα παρακάτω:

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο ζωάκι: Είναι τόσα πολλά εκεί έξω που είναι μόνα και αβοήθητα! Είτε το βρεις στο δρόμο, είτε σε ένα καταφύγιο για ζώα κάνε αυτό το βήμα και υιοθέτησε ένα ζωάκι. Αν δεν είσαι σε θέση να το κάνεις (γιατί θέλουν φροντίδα) τότε «δώρισε» το σε κάποιον που ξέρεις ότι μπορεί να το φροντίσει, να το αγαπήσει και το θέλει πολύ!

shutterstock_90395566

Φτιάξε γλυκά: Και μοίρασέ τα σε όσους τα έχουν ανάγκη. Αυτές τις μέρες σίγουρα θα φτιάξεις γλυκά, μπισκότα, σοκολατάκια κι άλλα πολλά τέτοια για το σπίτι. Κάνε μια δόση παραπάνω και χάρισε τα σε ανθρώπους που δεν μπορούν να τα έχουν. Σε άστεγους, οίκους ευγηρίας, νοσοκομεία και σε κόσμο που θα δώσεις χαρά.

ba527c73569fd809f7374ab0b738c8ad-stop-eating-mini-chocolate-chips

Γίνε εθελοντής για λίγο: Πρόσφερε την εθελοντική σου βοήθεια για λίγες μέρες ή ώρες σε μια οργάνωση. Αυτή την περίοδο πολλοί μη κυβερνητικοί οργανισμοί οργανώνουν φιλανθρωπικά bazar που τα έσοδα τους πάνε σε πολύ καλό σκοπό. Σίγουρα μερικοί από αυτούς θα χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας περισσότερο!

Πάρε οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο: Είναι κρίμα να κόβουμε τα δέντρα για να τα στολίσουμε στο σπίτι μας! Και μετά από ένα μήνα να καταλήξουν παρατημένα σε μια γωνιά του σπιτιού ή πεταμένα μέσα σε ένα κάδο απορριμμάτων. Μην κάνεις το ίδιο λάθος και φέτος! Υπάρχουν οικολογικά, εξίσου όμορφα δέντρα που θα ταιριάξουν μια χαρά στο στολισμένο σπίτι σου.

Στείλε χριστουγεννιάτικες κάρτες: Με ευχές. Ναι, ίσως να σου φαίνεται λίγο ξεπερασμένο αλλά οι ευχές είναι ευχές. Σίγουρα θα χαρεί πολύ η φίλη σου στο εξωτερικό να λάβει μια κάρτα από σένα που την σκέφτηκες. Στείλε σε κοντινούς, σε μακρινούς, στην γιαγιά και τον παππού, στα ανιψάκια σου και σε όσους δε βρίσκονται κοντά σου.

tumblr_ozrs3yz4xq1vk34obo1_1280

Αγόρασε κάτι για καλό σκοπό: Όπως προανέφερα αυτή την εποχή γίνονται πολλά φιλανθρωπικά Με βιβλία, ρούχα, ημερολόγια και γούρια. Μπορείς να αγοράσεις κάτι από εκεί, τα χρήματά σου δε θα πάνε χαμένα!