Αν είσαι από τους ανθρώπους που θέλουν αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο ή όρεξη να γυμναστούν σου έχουμε τον τρόπο για το πώς να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου χωρίς κόπο. Δεν χρειάζεται να λιώνεις στο γυμναστήριο ή να γράφεσαι σε προγράμματα άσκησης, ειδικά αν βαριέσαι και μόνο στην ιδέα. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να εντάξεις στη ζωή σου πράγματα που μπορεί να φαίνονται μικρά, αλλά κάνουν διαφορά.

Αύξησε τον καθημερινό αριθμό των βημάτων σου

Η ιδέα εδώ είναι απλή: βρες τρόπους να κινείσαι περισσότερο μέσα στην καθημερινότητά σου.  Πήγαινε στο σούπερ μάρκετ με τα πόδια, ειδικά αν η λίστα με τα ψώνια είναι μικρή και δεν έχουν μεγάλο βάρος οι σακούλες. Επιπλέον, αντί να πας με τις φίλες για καφέ πρότεινε τους να τον πάρετε στο χέρι και να πάτε βόλτα. Έχεις ήδη πιάσει την κεντρική ιδέα, τώρα μένει να δεις πως μπορείς να την προσαρμόσεις στις δικές σου ανάγκες.

Κάνε την άσκηση κομμάτι της ζωής σου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ασκείσαι που σίγουρα δεν έχεις σκεφτεί. Για παράδειγμα, σταμάτα να παίρνεις το ασανσέρ και ξεκίνα να χρησιμοποιείς τις σκάλες. Αν στο ανέβασμα σου φαίνονται πολλές, τότε υιοθέτησε αυτή τη συνήθεια μόνο όταν κατεβαίνεις. Μπορεί να ακούγεται μικρό, αλλά αν σου γίνει συνήθεια θα κάνει τη διαφορά σε βάθος χρόνου. Επίσης μπορείς να βρεις και πολύ πιο διασκεδαστικούς τρόπους να γυμνάζεσαι. Καθιέρωσε με την παρέα σου βόλτα με ποδήλατα μία φορά την εβδομάδα, ή ακόμα φροντίστε να βγαίνετε σε μέρη που μπορείτε να χορέψετε αντί να κάθεστε σε μία καρέκλα και να πίνετε το ποτό σας. Θα δεις πως σιγά σιγά θα αλλάξει και η διάθεση αλλά και το σώμα σου.

Βρες πέντε λεπτά για να ασκείσαι

Αν δεν έχεις χρόνο ή όρεξη να γυμναστείς δεν χρειάζεται να το κάνεις. Βρες πέντε λεπτά, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και κάνε μερικές ασκήσεις. Ένας βασικός λόγος που αρνούμαστε να γυμναστούμε είναι η βαρεμάρα στην ιδέα της μίας ώρας που πρέπει να αφιερώσουμε σ’ ένα “ολοκληρωμένο πρόγραμμα άσκησης”. Αν όμως μιλάμε για πέντε λεπτά, είναι πολύ πιο εύκολο και να τα βρεις και να τα αξιοποιήσεις. Επιπλέον αν ξεκινήσεις με πέντε στην πορεία μπορεί να δεις ότι μπορείς να βρεις και 10 ή 15 λεπτά. Μπορεί να φαίνονται λίγα αλλά είναι σίγουρα αποτελεσματικά. Έρευνα έχει δείξει πως η άσκηση των 15 και 30 λεπτών έχει τα ίδια αποτελέσματα, οπότε δεν χρειάζεται να ζορίζεσαι για να βρεις επιπλέον χρόνο για τη γυμναστική σου.

Featured photo: unsplash.com