Πιστεύω ότι το να περνάς χρόνο με τον εαυτό είναι υπέροχο. Σίγουρα έχεις τους δικούς σου ανθρώπους, αλλά με το να περνάς λίγο χρόνο με τον εαυτό σου σε κάνει να τον αγαπάς παραπάνω. 

Μου αρέσει η μοναχικότητα, έτσι οργανώνω το δικό μου πρόγραμμα και κάνω ό,τι θέλω. Στην τελική, πόσες φορές τα θέλω μας είναι κοινά σε μία παρέα; Γι’ αυτό όταν περνάω χρόνο με τον εαυτό μου παίρνω μόνη μου τις αποφάσεις. 

Αν θέλω να περάσω τη μέρα μου μόνο με τα εσώρουχα ζωγραφίζοντας, αυτό είναι που θα κάνω. Αν θέλω να εξερευνήσω ένα καινούργιο μουσείο, τότε εκεί θα πάω. Με το να περνάει κανείς χρόνο μόνος του γίνεται χωρίς κανέναν συμβιβασμό. 

Επίσης, με το να είμαι μοναχική κατάφερα να ενισχύσω την αυτοπεποίθησή μου

Είμαι εγώ και ο εαυτός μου χωρίς να έχω τον φόβο να με κρίνει κάποιος. Νιώθω πλέον άνετα με τον εαυτό μου και έχω το θάρρος να το πω την άποψή μου, όταν για παράδειγμα φοράω ένα πανωφόρι που δεν αρέσει σε κάποιους. 

Γιατί πρέπει να μάθεις να απολαμβάνεις τον χρόνο που περνάς μόνη με τον εαυτό σου
Vogue

Εξάλλου, αν είμαι όλη μέρα εγώ με τον εαυτό μου, ποιος θα νοιαστεί για αυτά που φοράω; Δεν αποζητώ την αναγνώριση από τους άλλου, εμπιστεύομαι περισσότερο το ένστικτό μου. Η αυτοπεποίθηση που εισέπραξα από το να βγαίνω μόνη μου μου χάρισε μία υψηλή αυτοεκτίμηση. 

Μου αρέσει να απολαμβάνω τα μικρά πράγματα γύρω μου. Κάθομαι σε ένα καφέ και βλέπω τον κόσμο να περνάει. Ακούω αστείες συζητήσεις από τα διπλανά τραπέζια. Χάνομαι στη στιγμή με όλα μου τα συναισθήματα και δεν χρειάζεται να βιάζομαι για να ακολουθήσω τους ρυθμούς κάποιου άλλου. Ουσιαστικά, όταν είμαι μόνη μου μπορώ να χαλαρώσω και να γεμίσω τις μπαταρίες μου. 

Όταν περνάς συχνά χρόνο με τον εαυτό σου, ενδυναμώνεις τις σχέσεις σου. Οι αντιδράσεις σου γίνονται πιο εσκεμμένες και εκτιμάς κάθε λεπτό που περνάς με την οικογένειά σου και τους φίλους σου. Το να κάνεις τον εαυτό σου χαρούμενο δεν κοστίζει τίποτα, γιατί να αφήνεις τις ευκαιρίες τότε να περνάνε; Είσαι απίθανη και αυτό είναι όλα όσα χρειάζεσαι!

Πηγή: Your Tango Μετάφραση: Εύα Τόλιου

featured image: Thought Catalog