Μπορεί αν ζούσαμε το 1960 να ήταν κομπλιμέντο όταν κάποιος σε αποκαλούσε ‘wife material’. Το έχουμε ακούσει αφού έχουμε πλύνει τα πιάτα, μόλις μαζέψαμε τα ψίχουλα από το τραπέζι, ή ακόμα και μετά από το σεξ. Έστω κι -λίγο- ως αστείο. Δεν είναι όποτε μάλλον πρέπει να το συζητήσουμε λίγο ξανά.

Παρακάτω ακολουθούν μερικοί λόγοι που το ‘wife material’ είναι ο χειρότερος χαρακτηρισμός που μπορεί να σου δώσει ένας άντρας.

1. Δεν τον νοιάζει η ισότητα

Είτε είσαι υπέρ, είτε κατά του γάμου, ένας άντρας δεν πρέπει να θέλει νύφη, αλλά γυναίκα. Γιατί ένας άντρας που θέλει νύφη, συχνά ψάχνει για μια γυναίκα χαμηλών τόνων, που θα τον κάνει να δείχνει ευπρεπής δημοσίως και θα κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού για εκείνον. Το ιδανικό θα ήταν να σε αποκαλέσει ‘αδελφή ψυχή’ του και όχι ‘wife material’.

2. Και ποιος είπε ότι εκείνος είναι ‘husband material’;

Το να κατηγοριοποιεί κάποιος τις γυναίκες, σημαίνει για εκείνον ότι δεν είναι άξιες να έχουν τον λόγο για το εαν είναι ο κατάλληλος για εκείνες. Θεωρεί ότι αυτός είναι ο καλύτερος σύζυγος και δεν τον νοιάζει να ακούσει την άποψή τους. Δίκαια πράγματα, θα πρέπει να βάλει κι αυτός ένα χεράκι για να παραμείνεις μαζί του.

3. Σε βλέπει σαν αντικείμενο

Εαν είσαι ‘wife material’ σημαίνει ότι εκείνος έχει σκοπό να σε κάνει ό,τι θέλει. Αποκαλώντας σε έτσι, ίσως εννοεί ότι δεν τον νοιάζουν οι φιλοδοξίες και τα θέλω σου και ότι θα ακολουθήσεις το δικό του τρόπο ζωής και σκέψης. Δεν αξίζεις κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για το ποια πραγματικά είσαι.

4. Τον ενδιαφέρει υπερβολικά το κοινωνικό στάτους

Το χειρότερο είναι ότι τις πιο πολλές φορές οι άντρες θα σε αποκαλέσουν ‘wife material’ στους κολλητούς τους και όχι σε σένα την ίδια. Αν θες, μπορείς να είσαι με κάποιον που σε αποκαλεί έτσι. Αν όμως θες κάποιον που σε θεωρεί, όντως, το άλλο του μισό, μπορείς να βρεις κάποιον άλλον που να χρησιμοποιεί κι άλλου είδους χαρακτηρισμούς για να αναφερθεί σε σένα.

5. Σίγουρα θα αρχίσει να σε αποκαλεί ‘wifey’

Εαν υπάρχει ένα χειρότερο πράγμα από το να σε αποκαλούν ‘wife material’ αυτό είναι να σε χαρακτηρίζουν ‘wifey’. Σκέψου μόνο πόσο υποτιμητικό θα ήταν να τον αποκαλούσες ‘σύζυγο’. Εκτός αν κάθεσαι στο σαλόνι του σπιτιού ενώ ο καλός σου τρέχει για να σου προσφέρει την ιδανική ζωή, δεν έχει κανένα δικαίωμα να σε βλέπει μόνο ως σύζυγο.

6. Ψάχνει για βοηθό στο σπίτι

Ας το παραδεχτούμε, αυτός ο άντρας τσεκάρει τις χρήσιμες δεξιότητες που θα έχεις για εκείνον όταν θα μείνετε μαζί. Συγυρίζεις το σπίτι του; Πλένεις τα πιάτα; Σιδερώνεις τα πουκάμισά του; Τότε αξίζεις τον τίτλο της συζύγου. Δεν κάνεις τίποτα από τα παραπάνω; Δεν πειράζει, σίγουρα θα έχει βρει κάποιον άλλο τρόπο να τον υπηρετείς αν σε αποκαλεί ‘wife material’.

7. Τι σημαίνει αυτό για τον τρόπο που φέρεται στις γυναίκες

Θέλεις πραγματικά να έχεις σχέση με κάποιον που έχει τόσο μονόπλευρη άποψη για τις γυναίκες; Όποιος μπορεί να μοιράσει τις ιδιότητες ενός ατόμου σε ναι ή όχι, δεν έχει το συναισθηματικό εύρος που απαιτείται για τη διατήρηση μιας σχέσης. Ένας άντρας που δεν είναι διατεθειμένος να δει τη γυναίκα ως άτομο, σίγουρα δεν θα φέρεται καλά στο γάμο.

8. Δεν είναι όλες οι σχέσεις ίδιες

Μπορεί δύο γυναίκες να είναι πολύ οργανωμένες, να μαγειρεύουν εξαιρετικά και να είναι καλές νοικοκυρές και με τη μια να τα πας περίφημα ενώ με την άλλη να τσακώνεσαι διαρκώς. Για να έχεις μια ευτυχισμένη σχέση πρέπει να κοιτάς πέρα από τις πιο βασικές και προφανείς ιδιότητες ενός ανθρώπου.

9. Εαν σε βλέπει ως ‘wife material’, μην τον παντρευτείς

Ένας άντρας που σε περιγράφει ως ‘wife material’ δεν είναι σε καμία περίπτωση ο τέλειος σύζυγος. Είναι ένας άντρας που ψάχνει κάποια να αντικαταστήσει τη μητέρα του με το να κάνει τα πάντα για εκείνον. Όταν ψάχνεις κάποιον να παντρευτείς, καλύτερα να ψάχνεις για κάποιον που σε αγαπάει για αυτό που πραγματικά είσαι και να σε σέβεται.

featured photo: Twenty20.com/@9_fingers_