Το να περνάς χρόνο μόνη σου φαίνεται πως αποτελεί τάση μόνο στη θεωρία. Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι το θεωρούν χάσιμο χρόνου ή και υπερβολική έκθεση του εαυτού τους σε ένα περιβάλλον γεμάτο από παρέες. Κι όμως.

Το να περνάς ποιοτικό χρόνο με εσένα είναι πολύ πιο σημαντικό και αναγκαίο από ότι πίστευες. Η οικογένεια σου, η παρέα σου, ο σύντροφός σου, η δουλειά σου, τα χόμπι σου, είναι κομμάτια που γεμίζουν τη ζωή σου χωρίς καμία αμφιβολία. Υπάρχει όμως και ένα κομμάτι που χρειάζεται συνεχή φροντίδα είτε έχεις τα προηγούμενα είτε όχι∙ κι αυτό είναι ο εαυτός σου.

Ο χρόνος που περνάς μόνη δεν χρειάζεται να συνδέεται απαραίτητα με πιτζάμες και Netflix. Δεν χρειάζεται να κρυφτείς πίσω από μία οθόνη αν εκείνο το απόγευμα έχεις πραγματικά διάθεση να βγεις έξω. Σινεμά, μία βόλτα στο κέντρο ή ακόμα και ένα μικρό road trip με το αμάξι σου είναι πράγματα που μπορείς να τα απολαύσεις και μόνη σου. Έχουμε συνδυάσει τον καφέ ή το φαγητό μας με την παρέα μας. Και είναι απόλυτα λογικό. Γιατί όμως να μη δοκιμάσεις να το κάνεις μερικές φορές και μόνη σου;

Το να περνάς χρόνο με σένα είναι σύντομο διάλειμμα από την καθημερινότητά σου για τους παρακάτω λόγους:

Αποκτάς το δικό σου πρόγραμμα

Το να κανονίζεις με την παρέα σου μπορεί να ακολουθείται από πολλή ανάλυση μέχρι να καταλήξετε σε ώρα και μέρος. Όταν μιλάμε για table for one, έχεις το προνόμιο να διαλέξεις την ώρα, το μέρος, αλλά και τον τρόπο διασκέδασης σου.

Αυξάνεις την αυτοπεποίθηση σου

Όταν περνάς περισσότερο χρόνο με εσένα, ξεκινάς να σε εκτιμάς και περισσότερο. Τα σχόλια που ενίοτε μπορεί να ακούσεις και να προκαλέσουν αρνητικό κλίμα σε κάποιο δείπνο, αποτελούν λόγους που η αυτοεκτίμηση σου ίσως επηρεαστεί. Όταν γνωρίζεις ποια είσαι, τι κάνεις και έχεις χρόνο να το σκεφτείς all by yourself, νιώθεις πιο σίγουρη από πριν.

Εκτιμάς ακόμη και τις λεπτομέρειες

Υπάρχει κάτι μαγικό όταν βλέπεις μία ταινία στο σινεμά ή πίνεις τον πρωινό σου καφέ μόνη σου. Μπορείς να χαλαρώσεις, να φορτίσεις τις μπαταρίες σου, να κοιτάξεις προσεκτικότερα δίπλα σου και να συλλογιστείς περισσότερο όσα συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να είναι το ζεστό χαμόγελο της σερβιτόρας ή τα συγχρονισμένα γέλια από το κοινό του θεάτρου. Όπως και να έχει, είσαι περισσότερο παρών στην κατάσταση.

Εκτιμάς περισσότερο τη συντροφιά των άλλων

Όταν έχεις υπάρξει μόνη σου σε κάποιο χώρο, είτε θεληματικά είτε κάπως αναγκαστικά στην αρχή, αρχίζεις και εκτιμάς την παρέα. Του κολλητού σου που παλιότερα έβλεπες κάθε μέρα, της μαμάς σου που σε χαιρετούσε κάθε πρωί από το παράθυρο, ή του συντρόφου σου που μπορεί μέχρι τώρα να θεωρούσες ότι δεν σου αφήνει αρκετό προσωπικό χώρο. Η απουσία η δική σου αλλά και η δική τους, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη αλλά αυτό είναι που κάνει τις σχέσεις δυνατότερες στο χρόνο.

featured photo: Unsplash / Roberto Nickson