Γιατι το λευκο επικρατει στη διακοσμηση

1
Το έχουμε θαυμάσει πολύ στο pinterest. Λευκοί τοίχοι, λευκές επιφάνειες, λευκά αντικείμενα, όλα μαζί στον ίδιο χώρο δημιουργώντας αρμονία, ισορροπία και καθόλου το κλισέ ''είναι νοσοκομειακό". Καθόλου. Μερικοί λόγοι να προτιμήσεις τη λευκή διακόσμηση στο σπίτι:

1. Αντανακλά το φως

Είναι και ο λόγος που το προτιμούν οι Σκανδιναβοί, για να κερδίσουν λίγο περισσότερο φως.  Το λευκό αντανακλά το φως, φτιάχνει τη διάθεση και κάνει τον χώρο μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

2. Ταιριάζει με όλα

Το λευκό είναι λευκό. Ταιριάζει με όλα τα χρώματα και όλα τα patterns. Eίναι σα να έχεις τον καμβά λευκό και να μη φοβάσαι να προσθέσεις ό,τι χρώμα θες.

white

3. Προσδίδει καθαριότητα

Μεγάλο προσόν για χρώμα. Μπορεί να σε αγχώνει για δαχτυλιές ή λεκέδες από κόκκινο κρασί αλλά αφενός η χλωρίνη είναι σύμμαχός σου αφετέρου μια καθαρή λευκή επιφάνεια είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσει από μια πιο σκούρα. Σκέψου το σε είδη υγιεινής αυτό. Και επιπλέον μια ήδη καθαρή λευκή επιφάνεια αναδεικνύει πανηγυρικά την καθαρότητα της.

Tea

4. Σε ηρεμεί

Σκέψου ότι έχουμε συνδυάσει το λευκό με χαλάρους spa χώρους, τον παράδεισο, τα φουσκωτά σύννεφα και με καθαρούς, μη χαοτικούς χώρους. Ότι θέλεις για το σπίτι σου δηλαδή.

5. Είναι συγκαταβατικό

Επειδή μάλλον έχεις ήδη κάποια έπιπλα από ξύλο, το λευκό δεν κοντράρεται με όποια απόχρωση ξύλου κι αν έχεις. Από το πολύ σκούρο ξύλο από καρυδιά μέχρι και έπιπλα από σφένδαμο. Αντέχει ακόμα και τους συνδυασμούς ξύλου και αποχρώσεων και δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικό.

white

6. Είναι διαχρονικό

Μπορεί να σου θυμίσει το εφηβικό δωμάτιο της συμμαθήτριας σου στα 90s -ήταν της μόδας τότε τα λευκά έπιπλα- αλλά για δες που ακόμα είναι εδώ. Στην Αγγλία και στις Σκανδιναβικές χώρες η απλότητα του λευκού δεν έφυγε ποτέ από τις τάσεις της διακόσμησης επιβεβαιώνοντας ότι τα απλά στοιχεία είναι απαραίτητα άρα και διαχρονικά. Αυτή τη διαχρονικότητα θα την εξαργυρώσεις με τον καιρό.

7. Είναι όμορφο

Είναι το πιο όμορφο χρώμα γιατί δεν έχει να ''φωνάξει'' για τίποτα. Είναι σαν την φίλη σου που ενώ έχει πετύχει τα πάντα στη ζωή της, είναι απλή, ταπεινή και καθόλου σνομπ. Δε κομπάζει. Έτσι και το λευκό. Είναι όμορφο και δε θέλει πολλά για να το αποδείξει.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.