Όσο και αν δεν θέλεις να το παραδεχτείς, το πρώτο ραντεβού πάντα κρύβει μία αγωνία. Είτε περνάς ώρες στον καθρέφτη , είτε όχι, είμαι σίγουρη πως θέλεις να δείξεις -αν όχι την πιο- μία όμορφη-καλή-έξυπνη-ευγενική-ιδανική εκδοχή του εαυτού σου.

Γιατί τόση εξιδανίκευση αυτής της πρώτης συνάντησης όμως; Δεν μας φτάνει το ήδη awkward συναίσθημα που θα υπάρξει στα πρώτα λεπτά της συνάντησης;

Η αλήθεια είναι πως το πρώτο ραντεβού είναι συνήθως μια «πρώτη ματιά» στο άτομο που έχουμε απέναντι μας. Είναι το στάδιο που συνήθως υπάρχουν αμήχανες σιωπές και προσπαθείς να βρεις στοιχεία που σου αρέσουν ή όχι. Δεν χρειάζεται όμως τόση έμφαση, άγχος και τρέλα για αυτό το πρώτο ραντεβού.

Γιατί πολύ απλά, το δεύτερο ραντεβού είναι πολύ καλύτερο

Τώρα θα αναρωτηθείς, πώς θα υπάρξει δεύτερο αν δεν έχει «πετύχει» το πρώτο; Ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποια σπίθα ή ένα μεγάλο ενδιαφέρον, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για ένα δεύτερο ραντεβού. Ο λόγος; Αρκεί το να περάσεις απλά όμορφα για να δώσεις ευκαιρία σε ένα δεύτερο ραντεβού.

Να λοιπόν γιατί αυτό το δεύτερο θα είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο:

Το ενδιαφέρον είναι δεδομένο

Η πρώτη συνάντηση δεν σηματοδοτεί απαραίτητα κάποιο μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από εσένα όσο και από τον άλλον. Μπορεί απλώς να είσαι περίεργη να γνωρίσεις κάποιο νέο άτομο. Στο δεύτερο ραντεβού όμως –και στα μεταγενέστερα, ακόμα και υποσυνείδητα, έχεις μεγαλύτερη θέληση και προθυμία να γνωρίσεις κάποιον. Αλλιώς δεν θα έδινες κι άλλη ευκαιρία. Και το αντίστροφο.

Είσαι περισσότερο ο εαυτός σου

Το πρώτο ραντεβού είναι ένα sneak peak της προσωπικότητας σου. Θα παρατηρήσεις πως στα επόμενα, ξεκινάς να ανοίγεσαι, είσαι πιο άνετη και επομένως, πιο αληθινή. Δείχνεις περισσότερο τον χαρακτήρα σου και ό,τι αυτό συνεπάγεται – απόψεις, πεποιθήσεις και ιδανικά- γιατί ακριβώς έχει σπάσει ο πρωταρχικός «πάγος».

Ξαφνικά είναι OK το να μιλάς για τον πρώην σου στο πρώτο ραντεβού
Moviestore/Shutterstock

Παρατηρείς και τον χαρακτήρα του άλλου

Έχεις τη δυνατότητα να τσεκάρεις αν αυτή η «καλή» εικόνα που βρήκες στο πρώτο ραντεβού συνεχίζει να υπάρχει ή όχι. Παρατηρείς πώς συμπεριφέρεται τόσο προς εσένα αλλά και προς τους άλλους. Κι έτσι, θα πάρεις κι ένα μικρό δείγμα του χαρακτήρα του και κατά πόσο σου ταιριάζει.

Ευκαιρία για αναθεώρηση

Είναι η σπίθα που λέγαμε. Μπορεί να μην την είχες στο πρώτο ραντεβού αλλά παρόλα αυτά, πέρασες ωραία. Το κενό μεταξύ πρώτου και δεύτερου ραντεβού, μπορεί να σε αφήσει να σκεφτείς και να αναθεωρήσεις τελικά. Και φυσικά, ποτέ δεν ξέρεις. Μερικές φορές, αυτή σπίθα δημιουργείται αργότερα.

Είναι μία ένδειξη του τι ζητάς από τον άλλο

Όχι κατά κανόνα βέβαια. Αλλά όσο περισσότερο γνωρίζεις κάποιον, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να σου αρέσει και να ταιριάξουν τα θέλω σας. Αυτό είναι κάτι που το βρίσκεις στην πορεία, χωρίς πίεση και «πρέπει».

Τα πυροτεχνήματα της πρώτης ματιάς ίσως είναι μύθος. Ίσως δεν χρειάζεσαι ένα σημάδι για να καταλάβεις αν σου αρέσει κάποιος. Ίσως απλά χρειάζεσαι λίγο παραπάνω θάρρος να τον γνωρίσεις καλύτερα. Δεν χρειάζεται να μένουν όλα στην επιφάνεια. Βγες αυτό το δεύτερο ραντεβού, δώσε μία ευκαιρία ακόμη και που ξέρεις, ίσως αυτή τη φορά να σου βγει σε καλό.

featured image: zoosk.com