Γιατί ψάχνεις για rebound μετά τον χωρισμό;

Γιατί ψάχνεις για rebound μετά τον χωρισμό;

Μετά από ένα χωρισμό, όσο απλό ή σύνθετο, πολλές φορές χρειαζόμαστε λίγο χώρο και χρόνο για τον εαυτό μας. Πρέπει να μπορέσουμε να αφουγκραστούμε την κατάσταση, να καταλάβουμε τι έγινε και να συνηθίσουμε την καθημερινότητά μας χωρίς το σύντροφο μας. Συχνά ακούμε συμβουλές που μας ωθούν στο να μείνουμε μόνοι. Πρέπει ίσως να ξανά βρούμε τον εαυτό μας μετά από ένα χωρισμό. Αλλά κάποια στιγμή εμφανίζεται η ανάγκη για το λεγόμενο rebound μετά το χωρισμό. Τι σημαίνει αυτό λοιπόν;

Θα έρθει η στιγμή που θα γνωρίσεις κάποιον που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Και ενώ σου αρέσει και σε τραβάει δεν είσαι έτοιμη για να ξανά μπεις σε σχέση. Εκεί λοιπόν μπερδεύεσαι και λες πως είναι δυνατόν να τον θέλω μεν αλλά να μην ξέρω και τι θέλω; Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος θα είναι το δικό σου rebound.

Τα rebounds υπάρχουν για να γεμίσουν τα κενά και να μπαλώσουν τα κατάλοιπα που μας άφησε ο προηγούμενος. 

Ανάλογα με τις συνθήκες της σχέσης που είχαμε και τους λόγους για τους οποίους επιλέξαμε να χωρίσουμε, μπορεί να επηρεάσει το πως νιώθουμε για τον εαυτό μας. Έτσι, μπορεί να έχουμε μεγάλη ανάγκη για να μας δείξει κάποιος τρίτος ότι είμαστε ακόμα ποθητοί και πως περνάει η μπογιά μας. Θέλουμε κάποιον να μας δώσει ένα μικρό boost στον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας. Κάποιον να μας ανεβάσει το ηθικό. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να βρούμε κάποιον με τον οποίο δεν έχουμε δεθεί και μας καλύπτει τις ανάγκες;

Πολλές φορές ασυνείδητα επιλέγουμε να ξεκινήσουμε σε μία νέα rebound κατάσταση για να ξεπεράσουμε τον πρώην. 

Η περίοδος μετά το χωρισμό μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Έτσι, το να υπάρχει κάποιος στη ζωή μας που να γεμίζει τα κενά που ξαφνικά δημιουργήθηκαν στη ζωή μας μετά το χωρισμό μπορεί να βοηθήσει πολύ την κατάσταση. Είμαστε όντα που δεν μας αρέσουν οι αλλαγές. Όταν ξαφνικά χάνουμε τον άνθρωπο με τον οποίο είχαμε μάθει να μοιραζόμαστε τη ζωή μας, τις χαρές μας, τις λύπες μας, τις δύσκολες στιγμές, μπορεί να νιώσουμε πως χάνουμε την ταυτότητα μας. Έτσι, κάποιος νέος (προσωρινός) σύντροφος που μπορεί να βρεθεί στο δρόμο μας θα καλύψει κάποιες από αυτές τις ανάγκες μας.  

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Ο καθένας μας μπορεί να κρίνει για τον εαυτό του τι πραγματικά χρειάζεται και εάν μία rebound κατάσταση θα έχει θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις. 

Όπως πάντα, choose wisely! 

Featured image: Bustle
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.